Frissen Zalából

2021.04.01. 12:55

Nem kerül református fenntartásba a Rozgonyi Úti Általános Iskola

A szülők döntése következtében nem kerül református fenntartásba a Rozgonyi-iskola.

Horváth-Balogh Attila

A Rozgonyi Úti Általános Iskola épülete - továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradna, az egyház csak bérelné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Mint arról korábban beszámoltunk: a református egyház szerette volna átvenni a Rozgonyi Úti Általános Iskola működtetését. Azt írtuk: a lépés azt a célt szolgálná, hogy a tavaly elindult és szépen fejlődő református óvoda felnövekvő gyermekei ugyanabban az építő légkörben fejlődhessenek tovább általános iskolai tanulmányaik során, mint amilyennel az oviban megismerkedhettek.

Csütörtökön lezárult az esetleges átvételről szóló szavazás és az eredményről Hella Ferenc esperes, lelkipásztor elmondta: 194 diák szülője voksolt, akik közül 49-en támogatták, 145-en pedig elutasították az intézmény működtetésének átvételét. Az esperes emlékeztetett rá: tartják magukat azon ígéretükhöz, hogy ha nem kapnak kellő támogatást, elfogadják a szülők döntését.

- Köszönöm szépen mindazoknak, akik ily módon kinyilvánították a véleményüket – fogalmazott Hella Ferenc. – Sajnos, a mögöttünk hagyott időszakban olyanokkal is találkoztam, akik rémhírekkel hergelték a többieket és rontották az esélyeinket, itt gondolok például azokra, akik azt terjesztették, hogy az iskola átvétele már „le van zsírozva”, senkit nem érdekel az érintettek véleménye. Nekik érdemes elgondolkodniuk azon, hogy a kimondott szónak milyen ereje van, s hogy most mennyire tudnak hitelesek maradni mások előtt. Mert mi most természetesen, tudomásul vesszük a szülők döntését és lemondunk a Rozgonyi átvételéről. A történteket én Isten akaratának tudom be, hiszem, hogy nem véletlenül alakult ez így. Biztos vagyok abban: ő más utat jelölt ki nekünk, amit még nem látunk tisztán, de nem titok, mindent megteszünk azért, hogy legyen Kanizsán református iskola. Haladunk tovább, erősítjük a református közösséget és szolgáljuk ugyanúgy a várost, illetve a térséget, ahogy eddig. Célunk változatlan: mindig alkotni, létrehozni valamit és minden új nappal többnek lenni a tegnaphoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában