Frissen Zalából

2021.04.16. 11:30

Közel 40 millió forintból épül kézilabdapálya Nagykanizsán

Szabadtéri kézilabdapálya épül a Péterfy Sándor Általános Iskola mellett. A 40 millió forintot meghaladó értékű beruházást a Magyar Kézilabda Szövetség finanszírozza.

Pásztor András

Magyar Ferenc tankerületi igazgató és Cseresnyés Péter a már részben feltört, régi aszfaltos pályán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója elmondta: a beruházás eredményeként megújul az iskola régi, aszfaltos pályája, miután a Tungsram SE a társasági adóból befolyt támogatást erre a célra kívánta fordítani.

- A pálya a hagyományos, 20x40 méteres méretben készül, UV-álló, polipropilén sportpadlóborítással – részletezte Magyar Ferenc.

Magyar Ferenc tankerületi igazgató és Cseresnyés Péter a már részben feltört, régi aszfaltos pályán
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az alapvonal és az oldalvonal mellett is 5 méter magas labdafogó hálót, illetve az alapvonal mögött 1 méter magas palánkot alakítanak ki. A pálya két oldalán csapadékvízgyűjtő árok készül.

Az építési munkálatok költsége közel 40 millió forint. Az új, szabadtéri pályát a Tungsram SE az önkormányzatnak adja majd át üzemeltetésre, így elsősorban a közelben lévő oktatási intézmények, azaz a Péterfy-iskola, illetve a Dr. Mező Ferenc Gimnázium ­diákjai használhatják majd a létesítményt, de délutánonként, illetve hétvégente a város lakói számára is sportolási lehetőséget biztosít a pálya.

Megújul a régi, aszfaltos pálya
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő a beruházás kapcsán felelevenítette: a Péterfy-iskola mindig is a kanizsai kézilabdázás fontos bázisa volt, ebben az iskolában sajátították el a játék alapjait a Siti testvérek, Németh Helga vagy éppen Mátyás Auguszta. Másrészt a mindennapos testnevelés céljait is szolgálja a sportpálya. – Az elmúlt tíz évben számtalan sportpálya újult meg Nagykanizsán, ezek egy része műfüves borítást kapott és a labdarúgás szerelmeseinek nyújt megfelelő sportolási lehetőséget, de például a Mindenki Sportpályáján a kosarasok is új palánkok alatt játszhatnak – említette Cseresnyés Péter, aki szerint mindez jól mutatja, hogy a város önkormányzata legalább akkora figyelmet fordít a diák- és szabadidősport fejlesztésére, mint a Kanizsa Aréna megépítésével a profi, igazolt sportolók támogatására.

– Reményeim szerint ezek a fejlesztések hozzájárulnak majd ahhoz, hogy Nagykanizsán a korábbi évtizedekben tapasztalt pezsgő és nem utolsósorban eredményes sportélet alakuljon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában