Frissen Zalából

2021.04.19. 10:00

Kendlimajori művésztelep: a művészet segíthet legyőzni a stresszt

A kendlimajori művészeti szabadiskolában szombaton a hosszúra nyúlt szünet után kinyíltak a műterem ajtajai. A járvány­ügyi szabályok maximális betartása mellett a látogatók megismerhették az idei év programkínálatát.

Benedek Bálint

Ludvig Klára és Ludvig Zoltán Kendlimajorban. Az idén is várják az alkotókat a nemzetközi művésztelepre Fotó: Gergely Szilárd

A házigazda, Ludvig Klára elmondta: optimisták a jövőt illetően. Tapasztalataik szerint a koronavírus-járvány miatti bezártság után az emberek még fokozottabban vágynak a minőségi, magas esztétikai élményt nyújtó, mindenki számára elérhető kulturális és művészeti programokra.

Ludvig Klára és Ludvig Zoltán Kendlimajorban. Az idén is várják az
alkotókat a nemzetközi művésztelepre Fotó: Gergely Szilárd

– Ludvig Zoltán festőművész a tavaszt egy festőkurzussal nyitotta volna, ám a járványügyi helyzet ezt még nem tette lehetővé – folytatta. – Ezt május második felében pótolnánk, hiszen addigra talán a 10-12 fős rendezvények már megtarthatók lesznek. A nyáron szerveznénk gyermektábort, melyre szintén nagy igény mutatkozik. A szülők már most érdeklődnek, úgy vélik, hogy szükség van a fiatalok vizuális fejlődését elősegítő foglalkozásra. A művészet enyhítheti a válság okozta traumákat, és erősítheti a közösségek összetartozását.

Ludvig Klára hozzátette: augusztus 22. és szeptember 5. között rendeznék meg a 29. Ludvig Nemzetközi Művésztelepet. A külföldi művészek is szabadulnának a bezártságból, most érzik igazán a művésztelep jelentőségét, hiszen Kendlimajorban kivételes közösségben együtt alkothatnak, amit talán kulturális programok sora is színesíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában