Frissen Zalából

2021.04.27. 10:00

Kaán Károly emlékére koszorúztak Nagykanizsán

A kanizsai születésű Kaán Károly neves magyar erdőmérnök Zalaerdő-székház előtti szobránál koszorúzott tegnap a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület.

Benedek Bálint

Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró, az egyesület tiszteletbeli tagja, Benedek Miklós elnök és Pölöskei János, a Zalaerdő Zrt. igazgatási és személyügyi osztályvezetője koszorúzott Fotó: Szakony

Fotó: Szakony Attila

A járványhelyzet miatti szűk körű főhajtás egyik apropója a múlt heti, április 22-ei Föld napja volt. A kanizsai egyesület elnöke, Benedek Miklós elmondta: Kaán nevéhez fűződik a magyarországi erdőgazdálkodás újjászervezése, az Alföld fásítási programja és a korszerű állami természetvédelem megszületése.

Gelencsér Gábor nyugalmazott újságíró, az egyesület tiszteletbeli
tagja, Benedek Miklós elnök és Pölöskei János, a Zalaerdő Zrt. igazgatási
és személyügyi osztályvezetője koszorúzott Fotó: Szakony

– A Kaán Károly Országos Természetvédelmi és Környezetismereti versenyt online térben tartottuk meg – folytatta az elnök. – Az 5. és 6. évfolyamos diákok feladatlapokat töltöttek ki, melyek alapján nagykanizsai, murakeresztúri, tótszerdahelyi és pacsai tanulók értek el jó helyezéseket. Közülük egy országos testület választja ki azokat, akik a döntőben szerepelhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában