Frissen Zalából

2021.04.19. 07:00

Folyamatosan fejlesztenek Surdon

A nehéz időben az önkormányzat, a polgármester, Kanász János vezetésével, továbbra is a dél-zalai település fejlesztésében hisz. Ennek érdekében nemrégiben pályázott utcák felújítására és az óvoda teljes tetőcseréjére.

Benedek Bálint

Kanász János polgármester az óvoda tetőszerkezetének teljes felújítását is szeretné pályázati forrásból megvalósítani Fotó: Szakony Attila

A belügyminisztériumi pályázati kiírásokban utcák felújítására nyílik lehetőség, azzal a feltétellel, ha az elnyert összeg 15 százalékát az önkormányzat fedezi. Kanász János településvezető szerint a veszélyhelyzet ellenére is dolgozni kell, határozottan előrelépni, ezért nyertes pályázat esetén önerőből biztosítják a fennmaradó összeget.

– Három utca aszfaltozása összesen 22 millió forintból valósulhatna meg – folytatta a polgármester. – A Hősök tere közelében található a két rövidebb szakasz, melyek az évtizedek során elhasználódtak. Ezeken kívül a katolikus templom melletti Újtelep utca szintén nehezen járható, ha a projekt nyer, akkor 271 méter hosszan kaphat tartós aszfaltréteget, melyen élmény lesz közlekedni.

Kanász János polgármester az óvoda tetőszerkezetének teljes felújítását is szeretné pályázati forrásból megvalósítani Fotó: Szakony Attila

A Magyar Falu program keretében a belterületi mellett a külterületi utak rekonst­rukciójára is lehetőség nyílhat. A település határában található majorság melletti útszakasz a hegyi birtokokhoz vezet, ahol egyre többen vásárolnak ingatlant. Épp ezért megszaporodott a forgalom ezen a közel egy kilométeres szakaszon. Kanász János szerint régóta dédelgetett álmuk válna valóra azzal, ha a 31 millió forintos pályázat eredményes lenne.

Ugyancsak a vidék lélekmegtartó erejét célzó program segítségével fejezné be az óvoda épületének teljes felújítását az önkormányzat.

– A korábbi évek beruházásaiból kimaradt a tetőcsere – tette hozzá a településvezető. – Most 36 millió forintból az egész szerkezetet újjáépítenénk, sőt a konyha korszerűsítésére is lehetőség nyílhatna. Emellett még az ingatlanhoz szervesen kapcsolódó teraszrész ugyancsak megújulhatna. Nemcsak itt, de az orvosi rendelő épületénél is van még tennivalónk. Az udvar térkövezését, a tereprendezést, valamint a napelemek telepítését már önerőből oldanánk meg. Szeretnénk korszerű körülményeket teremteni háziorvosunknak, dr. Simon Attilának, akit a település lakossága nagyon megkedvelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában