Frissen Zalából

2021.04.25. 20:00

Áprilisi fagykárok; gyűjtés a gyermekekért; orvosi vélemény; ZTE-bravúr – A hét legfőbb zalai hírei

Lássuk, melyek voltak a hét legfontosabb megyei hírei.

zaol.hu

Méhes Gábor a lakhegyi almaültetvényt vizsgálja Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Árván maradtak a nemrég elhunyt Bödör Szilvia gyermekei – gyűjtés indult a megsegítésükre

Súlyos betegségben elhunyt Bödör Szilvia, az Egerszegi KK kézilabdakapusa. A mindössze 52 évesen eltávozott sportolót rengetegen gyászolják, köztünk 10 és 14 éves gyermekei. A két kislány, Zóra és Zoé édesanyjuk halálával árván maradt, mivel édesapjuk 2020 májusában szintén életét vesztette. A nehéz helyzetbe került családért összefogás indult: a gyűjtésről ITT tudhat meg többet!

Összekoccant három gépkocsi Zalaegerszegen

Három személyautó ütközött össze kedden délelőtt háromnegyed tizenkettő tájt a Kazinczy téren az Ady utcai kereszteződés után pár méterrel. A rendőrség tájékoztatása szerin egy 67 éves férfi Chevrolet Lacetti gépkocsival a Balatoni út felé haladva sávot váltott, majd hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból megálló, 68 éves férfi által vezetett Opel Astra személyautónak, ami ettől a nekicsapódott egy 69 éves nő által vezetett Opel Merivának. További részletek ITT!

Dr. Mihalecz Károly: Aki egészséges, nem halhat meg az oltástól

A koronavírus elleni védőoltások mai ismereteink szerint nem okozhatják egészséges ember halálát – jelentette ki dr. Mihalecz Károly háziorvos, fül-orr-gégész szakorvos, allergológus. A doktor leszögezte: a forgalomban lévő oltásoktól magát a koronavírus-betegséget sem lehet elkapni. Az viszont elképzelhető, hogy ha valaki hordozza a betegséget és arra ráoltanak, akkor az illető állapota romlik. A teljes cikk ITT található!

Dr. Mihalecz Károly Fotó: archív/GSz

Zalában tönkrement a kajszi és az alma is

Jelentős károkat okozott az áprilisi fagy a kajszibarack és almaültetvényeken, derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zala Megyei Igazgatóságának friss adataiból. A kárigénylések szerint a megyében a tavaszi fagy 63,85 hektár almában, 89,24 hektár cseresznyében, 121,45 hektár kajszibarackban, 2,22 hektár mandulában és 0,32 hektár szilvában okozott kárt. További részletek ITT!

Méhes Gábor a lakhegyi almaültetvényt vizsgálja Fotó: Katona Tibor

Ájulásig fojtogatta gyermekei anyját egy pákai férfi

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett vádemelésig jutó ügyben tettlegességre ragadtatta magát egy szakításba beletörődni nem tudó férfi. A pákai pár élettársi kapcsolata 2012-ben kezdődött, három gyermekük is született, de a nő 2020 februárjában szakított 45 éves párjával annak alaptalan féltékenysége miatt. A kiskorú gyermekekre tekintettel azonban továbbra is egy háztartásban éltek Pákán. A férfi féltékenysége 2020. február 20-án este erőszakba csapott át. Az eset részletei ITT olvashatók!

Nagy ZTE-bravúr a Puskás FC otthonában!

A Puskás Akadémia FC – ZTE FC találkozó nyitotta szombaton délután a labdarúgó NB I 31. fordulóját, a tét pedig mindkét csapatnál ott volt. A hazaiak az ezüstérmük bebiztosítása felé léphettek előre egy nagyot, az egerszegiek pedig a bent maradásuk felé. A zalaiak terve valósult meg, hiszen nagy bravúrral megnyerték a találkozót! A mérkőzésről szóló írásunk ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában