Frissen Zalából

2021.04.09. 14:00

A térség legmodernebb oktatási intézménye jön létre Gyenesdiáson

November végére befejeződik az iskola bővítése és felújítása. Különlegesség, hogy a tornacsarnok mellett képzőművészeti ház is épül, a szerkezetépítési munkákkal már végzett a kivitelező.

PBÁ

Góth Imre alpolgármester és Manninger Jenő az építkezésen

Fotó: ZH

A Kárpáti János Általános Iskola és Művészeti Iskola tornacsarnokkal, valamint új tan- és szaktantermekkel bővül, a munkákra másfél milliárd forintos pályázati forrást nyert a fenntartó Nagykanizsai Tankerületi Központ.

Góth Imre alpolgármester és Manninger Jenő az építkezésen
Fotó: ZH

Magyar Ferenc tankerületi igazgató elmondta: az úgynevezett képzőművészeti házban iparművészeti és technikatermeket alakítanak ki összesen 207 négyzetméteren. A tornacsarnok pedig egyben táncterem lesz, ahol rendezvényeket is tarthatnak, s úgy építik meg, hogy a három részre osztható tér egy időben több foglalkozásra kínáljon lehetőséget. Az épületben helyet kap négy tanulói és két tanári öltöző, két szertár, a felsőbb szinteken pedig kialakítanak új termeket és szaktantermeket is.

A meglévő iskolaépület orvosi szobával gyarapodik, továbbá 15 régi teremben festenek, illetve burkolatot cserélnek. A külső munkák között új közműveket építenek, elkészül egy 70 méter hosszú rekortán, vagyis öntöttgumi-burkolatú pálya, továbbá 25 új parkolóhely is.

A képzőművészeti ház és a tornacsarnok szerkezete már kész, ott gépészeti és villamosmunkákat végez jelenleg a kivitelező. Az úgynevezett bővítményben elkészült a falazás, és összeépítették a meglévő épülettel a mesterek, akik jelenleg a fa tetőszerkezeten dolgoznak. A régi iskolában már elbontották a burkolatokat, most pedig falaznak és festenek. A teljes beruházás várhatóan november 25-ig elkészül, és a jövőben több mint 500 gyermek oktatását szolgálja.

A munkákat szemügyre vette tegnap Manninger Jenő országgyűlési képviselő is, hangsúlyozva: egy-két éven belül minden iskola megújul a Nyugat-Balatonnál. Kiemelte, hogy Gyenesdiáson duplájára nő az alapterület, és ez lesz a legmodernebb oktatási intézmény a térségben.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-kozsegi-altalanos-iskolara-23-milliard-forintot-koltenek-a-keszthelyi-jarasban-4359638/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában