döntések

2021.03.09. 09:00

Rendeleteket alkotott Letenye polgármestere

A határ menti kisvárosban jogszabályi kötelezettség okán új rendeletet dolgoztak ki az illetékesek a gyermekvédelem helyi rendszerét illetően, melyet a rendkívüli jogrendben testületi ülés nélkül, de a városatyák egyetértésével hatályba is léptetett Farkas Szilárd polgármester.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd

Fotó: ZH

Eszerint Letenye önkormányzata a gyermekétkeztetést, a gyermekjóléti szolgáltatást és a bölcsődei ellátást biztosítja; az ellátásokhoz az állampolgárok a Letenyei Hóvirág Óvoda konyhája, a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Sokszínvilág Alapítvány által fenntartott családi bölcsőde révén juthatnak hozzá. Az új rendelet az ehhez kapcsolódó szabályokat és jogosultsági feltételeket is taglalja.

Ugyancsak döntött Farkas Szilárd a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról, szolgáltatásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról. A szociális ellátórendszer átalakításával egyes jegyzői jogköröket a járási hivatal hatáskörébe utaltak, illetve hatályon kívül helyezték a lakásfenntartási támogatásra, adósságkezelési szolgáltatásra, méltányossági közgyógyellátásra, méltányossági ápolási díjra vonatkozó szabályozást.

A módosítás eredményeként a korábbi segélyek helyett bekerült a törvényi ellátások körébe a települési támogatás, amely a helyi önkormányzatok által a törvény szerinti ellátások kiegészítéseként biztosított támogatási formákat foglalja egységesen magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában