Változás

2021.03.01. 15:00

Megemelt értékű juttatás a véradóknak

Régóta tervezett változás lépett életbe március elsején a véradó szolgálatnál, kétszeresére emelkedik a donoroknak adott juttatás.

ZH

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pixel-Shot

Az erről szóló közleményében az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) kiemeli, hogy a véradóknak köszönhetően a járvány ellenére is stabil az országos vérkészlet, folyamatosan biztosítja az egészségügyi intézmények vérkészítmény-igényeit.

Lassan egy éve embert próbáló időket élünk világszerte. Visszatekintve az OVSz elmúlt 12 hónapjára, kimagasló köszönet illeti a véradókat, akik ebben a rendkívüli időszakban is önzetlen adományukkal járultak hozzá a betegek gyógyulásához. Nélkülük nincs vérellátás. A nehézségek sem tartják vissza őket. Nekik köszönhetően a vérkészítmény-ellátás végig stabil volt, a kritikus időszakokban a felhívásokra mindig megemelkedett a véradásra jelentkezők száma.

Mivel a véradás önkéntes és önzetlen, törvény szerint csak a kalóriapótlásról gondoskodhatnak. Az Országos Vérellátó Szolgálatnak március 1-jétől lehetősége nyílt azt a régóta fennálló szándékát megvalósítani, hogy a véradó donorok részére immár 1000 forint értékű kalóriapótlási étkezési utalványt adjon. Persze eddig sem a szerény juttatás motiválta, és ezután sem ennek emelése ösztönzi majd a segíteni szándékozó véradókat, mégis ezzel a gesztussal is szeretnék megköszönni önzetlen segítségüket és kitartásukat, fogalmazott a közlemény.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában