Koronavírus Zalában

2021.03.10. 14:30

Küzdelmes időszak a közép-burgenlandi magyaroknál

A Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesületet is érzékenyen érintette a járványhelyzet. Hagyományos ünnepségeiket sem tudták a korlátozások óta megrendezni és a gyermekek magyar oktatása sem folytatódhatott.

zaol.hu

Érd, 2021. január 3. Mintát készít elõ antigén koronavírus gyorsteszthez a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársa a köznevelésben dolgozók tesztelésén az Érdi Járási Hivatalban 2021. január 3-án. MTI/Máthé Zoltán *** Local Caption *** Pesti Állatkert (1866–1873); Budapesti Állatkert (1873–1907); Székesfõvárosi Állatkert (1907–1912); Székesfõvárosi Állat- és Növénykert / Budapest Székesfõváros Állat- és Növénykertje (1912–1948); Budapest Fõváros Állat- és Növénykertje (1948–2001); Fõvárosi Állat- és Növénykert (2001-)

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Jelenleg nincs magyar tanítás és foglalkozás gyerekeknek a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület szervezésében. A gyermekcsoport a pandémia miatt sajnos nem tud működni, pedig hosszú évek óta volt magyar gyermekfoglalkozása az egyesületnek. Most, hogy 100 éves Burgenland, talán még fontosabb az egyesület számára, hogy a pandémia után ismét fellendüljön a magyar nyelv továbbadása a legkisebbek köreiben is, mondta Mohl Diána, a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület gyermekcsoportjának vezetője – írja a magyarok.orf.at.

„Itt ebben a helységben Felsőpulyán mindig is élt a magyar nyelv és élni is fog. Erről mi fogunk gondoskodni.“, mondta Mohl Diána. Nehéz helyzetbe került a koronajárvány miatt a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesületet, de a pandémia elmúltával minden erejükkel azon dolgoznak majd a tagok, hogy megőrizzék és továbbadják a magyar nyelvet a felsőpulyai járásban. „Remélem, hogy hamarosan túlleszünk ezen a pandémián és minél több programmal tudunk szolgálni, hogy minél többen visszatérjenek az egyesületünkhöz, mert minél többen vagyunk, annál jobban tudjuk álpolni a hagyományainkat, a magyar kultúrát és a magyar nyelvet.“ – fűzte hozzá Mohl Diána a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület munkatársa.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában