Isten éltesse!

2021.03.08. 07:00

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Zalabaksa egyik legidősebb lakóját, Orbán Jenőnét

Kilencvenedik születésnapján, családtagjai körében köszöntötte szombat kora délután a település egyik legidősebb lakóját, Orbán Jenőnét Zalabaksa polgármestere.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth Ottó nőnap alkalmából is kifejezte jókívánságait az ünnepeltnek. Orbán Jenőné Reinhardt Teréz néven – egy német gyökerekkel is rendelkező család tagjaként – 1931. március 6-án született Temesvárott, majd a II. világháború idején, 1940-ben szüleivel együtt települt át Zalába.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Férjével 1956-ban, Ausztriában ismerkedett meg, házasságukból két gyermek született, majd négy unokával és két dédunokával bővült a család. Orbán Jenőné egy fiatalkori betegségből kifolyólag mozgássérültté vált, így főleg háztartásbeliként dolgozott, a kertet gondozta, illetve állattartással foglalkozott. Ma többnyire beszélgetéssel, a régi emlékek felidézésével tölti napjait. A képen Orbán Jenőné férje és a polgármester társaságában. Hátul családtagjai, balról Orbán Ákos, Tüskéné Horváth Johanna, Orbánné Laczó Magdolna, Orbán Johanna, elöl dédunokája, Tüske Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában