Imádják az éles kanyarokat, az akadályokat

2021.03.08. 13:00

Izgalmas pálya épül Újudvaron, az endurósok legálisan edzhetnek az erdőben

Változatos nyomvonal és izgalmas terepviszonyok várják majd a motorsportok szerelmeseit az újudvari sípálya területén épülő sportkomplexumban. Az önkormányzati tulajdonú erdőben gőzerővel folynak a munkálatok.

Benedek Bálint

Jakab Dávid az enduro szakág képviselőinek készülő pálya egyik szakaszát mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az Újudvar ­határában található közel 49 hektáros önkormányzati tulajdonú területen hetek óta földmunkák zajlanak. Az Újudvari SE enduro és motokrossz szakágának vezetője, Jakab Dávid saját pénzből elkezdte megvalósítani gyerekkori álmát, a több pályából álló bázist.

Az egyesület már tagja a Magyar Motorsport Szövetségnek, melynek keretein belül jövőre több szakág versenyzői is kipróbálhatják tudásukat Újudvaron.

Jakab Dávid az enduro szakág képviselőinek készülő pálya egyik szakaszát mutatja
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A pályák építése folyamatos, az enduro szakág nyomvonalának kialakítását a téli időszakra időzítettük, hiszen ilyenkor nincsen zöld növényzet – mondta. – Eddig az endurósok többnyire illegálisan tartózkodtak az erdei utakon. Az önkormányzati erdőben azonban háborítatlanul edzhetnek és versenyezhetnek. Igyekeztünk változatos, izgalmas, kihívást jelentő, de mégis nagyon jól motorozható, 13-15 kilométer hosszú pályát kiépíteni. A szakág képviselői imádják az erdei utakat, az éles kanyarokat, a földből kilógó gyökereket, a természetes akadályokat. Extra kihívásként még a közeli tó lápos partján is vezet a nyomvonal. Még nem végeztünk a kijelöléssel, 80 százalékos készültségi foknál járunk. Kék jelzéssel a könnyebbet, pirossal a nehezebb pályát jelöljük. Itt az endurokrossz rajongói is megtalálhatják a számításaikat, hiszen az erdei nyomvonal után várja őket a 2,5 kilométeres krosszpálya, s a további 1,5 kilométeres gyakorlópálya.

A munkálatok következő fázisaként a jövőbeni depóban az infrastruktúra kialakítása következik. A lakóautókkal érkező versenyzőknek parkolókat építenek, elkészítik a csatornahálózatot, hogy lehetőség legyen többek között zuhanyzásra. A hosszú távú tervek között szerepel büfé, vendéglátóegység létesítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában