online zajlott

2021.03.06. 07:00

Egészségturizmus-konferenciát rendezett a PTE Zalaegerszegi Képzési Központja

Negyedszer rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja az egészségturizmus-konferenciát. Az előző évektől eltérően ezúttal az online térben tartott előadásokon keresztül tájékozódhattak a szakemberek az aktualitásokról.

Jóna István

Trendváltás történt: a betegségek megelőzésére került a hangsúly Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az online találkozóhoz az egész ország területéről csatlakoztak szakemberek, kutatók, gyógy- és wellness-szolgáltatók. A konferencia délelőtti plenáris ülését prof. dr. Boncz Imre, a kar dékánhelyettese nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy a járványhelyzet nem kedvez az egészségturizmusnak. Elhangzott, hogy egyfajta trendváltás figyelhető meg, hiszen a korábbi betegségközpontú felfogást egyre inkább felváltja az egészségközpontú szemlélet, azaz a betegségek megelőzése, az egészségtudatosság fontossága és az egészségmegőrzés. Ennek megfelelően valamennyi érintett szolgáltató keresi a lehetőséget az új igények kielégítésére.

Trendváltás történt: a betegségek megelőzésére került a hangsúly Illusztráció: Shutterstock

A plenáris ülés előadásait Révész Máriusz kormánybiztos nyitotta meg, aki az Aktív turizmus Magyarországon című előadásában mutatta be a jelenlegi helyzetet, a várható fejlesztéseket és irányvonalakat a következő időszakra vonatkozóan.

A résztvevők információt kaptak az egészségturizmus innovációs lehetőségeiről, az egészségügyi válságok hatásairól, a fogyasztók turisztikai igényeinek változásáról és az új típusú turisztikai szolgáltatások megjelenéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában