közönség nélkül

2021.03.29. 07:00

A meggypálinka győzött a kanizsai mustrán

A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör a városrész Mindenki Házában a mostani veszélyhelyzethez igazodva közönség nélkül tartotta meg pénteken a pálinkamustrát, melyre 19 gazda, 94 mintával nevezett.

Benedek Bálint

Gazdag Attila, a zsűri elnöke (jobbról) és a zalamerenyei Szabadics Attila pálinkamester szakmérnök bírált

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A kertbarát kör elnöke, Németh József örült annak, hogy a nevezők változatos repertoárt vonultattak fel. A bogyós és csonthéjas gyümölcsök mellett sokan érkeztek törkölypálinkával. A zsűri elnöke a kanizsai Pannónia Pálinkakultúra Egyesület elnöke, Gazdag Attila volt, aki szerint a beérkezett tételek minősége eléggé vegyes képet mutatott, de találkoztak kifejezetten jó mintákkal.

Gazdag Attila, a zsűri elnöke (jobbról) és a zalamerenyei Szabadics Attila pálinkamester szakmérnök bírált Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ugyanakkor hibákat is felfedeztek, melyek főleg a nem megfelelő előkészítésből és egyéb technológiai hiányosságokból adódtak.

Végül 25 arany, 23 ezüst és 25 bronz minősítést osztottak ki. Eredmények, nagydíjak. Miklósfa legjobb pálinkája: Gárdonyi József (Nagykanizsa-Miklósfa) meggy. Vidék legjobb pálinkája: Madarász Zoltán (Porrog) fekete berkenye. Zsűri különdíj: Kovács Károly (Nagyrécse) cigánymeggy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában