kirándulás

2021.03.02. 10:00

A kiadós túra közben medvehagymát is szedtek a megyeszékhelyi túrázók

A pózvai közösségi háztól 7584 lépésnyire található a Kisfaludy-hegy nyugati lábánál a három forrás találkozásánál épült Mária-kút. Szombaton délután az Összefogás Egyesület szervezésében közel harmincan tették meg a 4,5 kilométeres utat.

Fincza Zsuzsa

pózvai túrázók a Mária-kútnál. A képen elöl Ruzsics Gergő, Ruzsics Veronika, Váradi Gyöngyi, Lukács Izabella, Blazsek Amina, Havasi Bernadett és Tanainé Farkas Zsuzsanna. Mögöttük Soósné Kovács Erzsébet, Kondor Mónika, Kaszásné Jakab Ágnes, Peténé Mészáros Mariann, Kovács Ildikó és Blazsek László

Fotó: Fincza Zsuzsa

Még a metsző északi szél sem tartotta vissza a csapatot, igaz, két hete is megtették a távot, s ahhoz képest nem is volt olyan rossz az idő – vigasztalódtak a kiránduló- és túrázókedvükről híres pózvaiak, akik a Szűz Mária-szobrot és a forrást keresték fel és a tiszta vizű forrást keresték fel, hanem a környező erdőt szőnyegként borító medvehagyma zsenge leveléből is szedtek pár csokorral.

-Nem engedjük, hogy a járvány teljesen tönkretegye minden tervünket – jelentette ki határozottan a nordic walking botokkal rutinosan gyalogló Tanainé Farkas Zsuzsanna, az egyesület vezetője. – Népszerű rendezvényünket, az egészségnapot például a természetben is megtarthatjuk, hiszen nincs üdítőbb testmozgás a gyaloglásnál, amit most összekötünk a híres gyógynövény, a medvehagyma gyűjtésével. Megismerkedtünk, mindenki maga-maga, a gyógyhatásával, online megtárgyaltuk, mit készíthetünk belőle.

A képen elöl Ruzsics Gergő, Ruzsics Veronika, Váradi Gyöngyi, Lukács Izabella, Blazsek Amina, Havasi Bernadett és Tanainé Farkas Zsuzsanna. Mögöttük Soósné Kovács Erzsébet, Kondor Mónika, Kaszásné Jakab Ágnes, Peténé Mészáros Mariann, Kovács Ildikó és Blazsek László Fotó: Fincza Zsuzsa

 

- Régen piknikeket is tartottunk a Mária-kútnál, akkoriban a csácsiak és a pózvaiak is a magukénak mondták a kegyhelyet. Tény, Csácshoz közelebb van, viszont a Kisfaludy-hegyen zömmel a pózvaiaknak van szőlőskertje. Kiderült, hivatalosan a csácsiaknak van igazuk, de attól még nem mondják, hogy takarodjunk, hiszen jó barátságban vagyunk – mesélte a hazafele vezető úton Somogyi Ferencné és Soósné Kovács Erzsébet. Bőven volt rá idejük, hiszen a 7584 lépést visszafelé is meg kellett tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában