változás

2021.02.24. 18:37

Távozott a polgármester és a képviselők többsége Garaboncon

Múlt hét végén visszaadta megbízólevelét Koma László polgármester, aki csaknem 22 évig állt a település élén.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: ZH Archív

Szintén lemondott Tóth Gábor alpolgármester.

Koma László lapunk érdeklődésére azzal indokolta távozását, hogy immár 68 éves és elfáradt – lapunk hasábjain szeretné kifejezni köszönetét mindazoknak, akik az elmúlt több, mint 20 évben támogatták, segítették a munkáját és bizalmat szavaztak neki.

Fotó: ZH archív

László Árpád jegyző a település Facebook-profilján szerdán, kevéssel 18 óra előtt pedig arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a 15/2021.(I.22.) kormányrendelet 1.§ (1) bekezdése alapján 2021.02.20. napjától a polgármester feladat- és hatásköreit gyakorló személy a képviselők közül egyedüliként maradó Szemlics Gergely, ugyanis Losonczi Tibor képviselő és a korban őt követő Gál Attila képviselő a polgármesteri feladat- és hatáskörei gyakorlását nem vállalta, képviselői mandátumukról február 22-én le is mondtak.

A lemondott képviselők (Tóth Gábor, Gál Attila, valamint Losonczi Tibor) megüresedett helyére időközi képviselőválasztásra nem kerül sor, hanem a 2019. október 13-i önkormányzati választáson indult legtöbb szavazatot kapó jelöltek kerülnek a képviselőtestületbe.

A képviselőtestület a veszélyhelyzet időtartama alatt – más települések testületeihez hasonlóan – hatásköreit nem gyakorolhatja és nem ülésezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában