Koronavírus Zalában

2021.02.17. 14:00

Szépligeti Ferenc: a helyzeten csak a vakcina változtathat

Az emberek fizikailag és lelkileg is elfáradtak, a helyzeten csak a vakcina változtathat – véli Szépligeti Ferenc, a nagykanizsai Zrínyi Horgász­egyesület elnöke.

Horváth-Balogh Attila

Szépligeti Ferenc

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az elnök szerint most nem lehetünk önzők, a családunkért és a társadalomért érzett felelősségvállalásunk kell, hogy vezéreljen bennünket.

Szépligeti Ferenc
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az embereket figyelve, velük beszélgetve azt tapasztalom, hogy mindenkit megviselt a védekezéshez szükséges korlátozások betartása – fogalmazott Szépligeti Ferenc. – Fizikailag és lelkileg is elfáradtak. Azt gondolom, hogy csak egyetlen módon szabadulhatunk a korlátozások alól és tudhatjuk magunkat, illetve családunkat biztonságban: ha minél előbb és minél többen oltakozunk! A kijárási korlátozásnak, amennyiben még sokáig marad, jelentős hatása lesz a horgászturizmusra is, negatív értelemben. Jól felfogott érdekünk – egészségünk megőrzése mellett, természetesen –, hogy a kormánynak legyen lehetősége a kijárási korlátozás enyhítésére. Ennek eredményeként reményeink szerint a vízpartok éjszaka is látogathatók lesznek, ami nagyon sok horgásztársunk kívánalma. A lehetőség adott, hát éljünk vele és mielőbb oltassuk be magunkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában