élmények

2021.02.09. 09:00

Szabadtéri kalandjátékra várják majd a vendégeket Gyenesdiáson

Ugyan nem tudni még, hogy mikor enyhülnek a korlátozások, de a Nyugat-Balaton családbarát településén készülnek a szezonra. Fejlesztések, összefogáson alapuló kezdeményezések valósulnak meg, s új programok is körvonalazódnak.

Keszey Ágnes

Kovács Judit: Új programokkal is várjuk majd a vendégeket Gyenesdiáson

Fotó: Keszey Ágnes

A fentiekről a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület (GYTE) adott hírt. Mint közleményükben írták, a szálláshelyek – elsősorban a Kisfaludy-­pályázatnak köszön­hetően, de többen önerős beruházásként – fejlesz­tik, csi­nosítják szobáikat, apartmanjaikat, kertjüket, hogy minél komfortosabb, szebb környezetben fogadhassák majd vendégeiket.

– Az elmúlt két hétben megindultak a foglalások a nyári időszakra. Azt látjuk, hogy amint lehetőség lesz rá, azonnal utazni készülnek az emberek. Tavaly azt tapasztaltuk, hogy külföld helyett a Balatont választották nyaralási úti célként. Idén is számítunk erre – mondta lapunknak Kovács Judit, a GYTE irodavezetője.

Kovács Judit: Új programokkal is várjuk majd a vendégeket Gyenesdiáson
Fotó: Keszey Ágnes

Az egyesület informált az önkormányzati fejlesztésről, melyről korábban mi is beszámoltunk: a hajdani vízimalomban pékmúzeum, herbárium, fűszerkert, tanösvény várja majd a vendégeket. A két strandon is megvalósulnak fejlesztések. Megújul a lőtéri fogadóépület, a Bakonyerdő Zrt. pedig több fejlesztést tervez a Keszthelyi-hegységben. A helyi vendéglátóhelyek összefogtak, és a GYTE közreműködésével közös gasztrokalauzt jelentetnek meg. A turisztikai egyesület új programok bevezetésén is dolgozik: a tavaly elindított szabadtéri kalandjáték, a GyeneScape újabb verziójának kiadását tervezik, de ez teljesen más program lesz. A hasonlóság annyi, hogy mindkét attrakció túra és természetjárás – játékos formában.

– Ezt nem a szabadulószobák ihlették, hanem a kaland, játék, kockázat típusú könyvek. Ezek lényege, hogy az olvasó a történet során – ez esetben a játékos az egyes állomásokon – több verzióból maga választhatja ki, milyen irányba menne tovább, hogyan folytatódjon a történet. Edukációs tartalmat is szeretnénk beleilleszteni, hogy az ismeretanyagot bővítsük – vázolta Kovács Judit. A kisgyermekes családoknak szóló játékot most tesztelik, és a tervek szerint nyárra bekerülhet a program­kínálatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában