Fontos az egészség megőrzése

2021.02.12. 17:06

Sportparkot avattak Nagylengyelben

Az egészség megőrzését és a mozgást népszerűsítő sportparkot adtak át Nagylengyelben. A kültéri beruházás a Magyar Falu Program nyertes, 7 millió forintos pályázatából valósult meg.

Mozsár Eszter

Gyarmati Jánosné, Miszori Anita, Schreiber Ildikó polgármester, Németh István, Nagy Ernő, Vigh László országgyűlési képviselő a sportpark hivatalos átadóján.

Fotó: Katona Tibor

Az ötszáz fős zalai faluban régi hagyománya van a sportnak. 1952-ben a letelepedett olajbányászok egyesületet alapítottak, majd egy év múlva beneveztek a járási labdarúgó bajnokságba. A községben a 2000-es évek elején labdarúgó pályát alakítottak ki, később öltözőt építettek. Emellett kondicionáló terem, aszfaltozott kézilabda- és kosárlabdapálya, valamint homokos strandröplabdapálya biztosít mozgási lehetőséget. A Magyar Falu Program nyertes pályázatának köszönhetően decemberben elkészült az „A” típusú, negyven négyzetméter alapterületű kültéri fitneszpark.

Gyarmati Jánosné, Miszori Anita, Schreiber Ildikó polgármester, Németh István, Nagy Ernő, Vigh László országgyűlési képviselő a sportpark hivatalos átadóján.
Fotó: Katona Tibor

Schreiber Ildikó a sajtótájékoztatón elmondta: bíznak abban, hogy a fiatalok és persze az idősebb korosztály is rendszeresen felkeresi a többfunkciós létesítményt, ami a tavaly átadott Göcsej Park szomszédságában található. A polgármester hozzátette, a focisták jelenleg edzenek, készülnek a bajnokságra. A településen emellett további mozgási lehetőséget biztosítanak a különféle foglalkozások. Így az érdeklődők járhatnak modern táncra, asztaliteniszre, az ötven év felettieknek tornát szerveznek, valamint kerékpáros- és gyalogtúrákra várják a jelentkezőket. A községben többször rendeztek egészségnapot, sportnapot és tánchetet is.

Vigh László országgyűlési képviselő arról szólt, hogy Nagylengyelben kevesen fertőződtek meg, mivel gondosan betartottak az egészségügyi előírásokat. Örvendetes továbbá, hogy a községben központjában lévő parkban jól megfér egymás mellett a kultúra és a sport. Az egészsémegőrzés jó példája a most átadott kültéri park.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában