megnyílt

2021.02.22. 11:00

Sárkányokkal a vírus ellen: farsangi kiállítás a kanizsai Hevesi-iskolában

Maszkos maskarázás – e címmel nyílt meg a Hevesi Sándor Általános Iskola diákjainak farsangi kiállítása az oktatási intézmény galériájában.

Horváth-Balogh Attila

Az alkotások fő motívumai a farsangi álarcok mellett a sárkányok lettek

Fotó: Lengyák István

Mint azt Lengyák István galériavezetőtől megtudtuk, az iskolában immár 30 éve, azaz a galéria indulása óta hagyomány, hogy a farsang búfelejtő napjaira a diákok feladata a galéria feldíszítése. Ilyenkor az általuk tervezett álarcokkal, térkompozíciókkal, mókás ötletekkel varázsolják vidámmá iskolájukat.

- Ebben az esztendőben sajnos, a nagy, közös karneváli forgatag, a hercegválasztás, az alsó- és felső tagozat farsangi bálja a vírushelyzet miatt elmarad, de a galéria felékesítése nem – mondta Lengyák István. – A pedagógusok tudják, de a diákok is érzik, hogy ezt a nagy bezártságot csakis összefogással, egymásra odafigyelve lehet magunk mögé utasítani. Ezért ezen a kiállításon csupa olyan alkotást láthatunk, amelyek nem egy-egy ügyes kezű diák munkái, hanem kis csoportokba szerveződött ifjú művészek közös alkotásai, melyek fő motívuma a farsangi, ijesztgetős álarcok mellett a sárkányok lettek. Azért a sárkányok, mert velük talán nemcsak a telet, de még a vírusokat is el lehet üldözni a világból.

Az alkotások fő motívumai a farsangi álarcok mellett a sárkányok lettek
Fotó: Lengyák István

A galériavezető végül hozzátette: a kiállítást – hogy a szülők is láthassák ennek az összefogásnak eredményét, gyermekeik alkotói munkálkodását – az iskola online tárlatként a világhálón is megjelenteti az intézmény honlapján és galériája Facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában