Koronavírus Zalában

2021.02.01. 17:30

„Örökbe fogadna egy éttermet?” A keszthelyi vendéglátós ötlete alapján megteheti!

Már közel húsz keszthelyi és környékbeli vállalkozás csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyet egy keszthelyi vendéglátóhely tulajdonosa indított útjára, hogy a korlátozások miatti zárva tartást, vagy korlátozott szolgáltatást nyújtó helyek nehéz helyzetén enyhítsenek.

Keszey Ágnes

A keszthelyi étterem tulajdonosa néhány napja a közösségi oldalon tette közzé a felhívást, melyhez azóta sokan csatlakoztak. A program egyik elemét úgy is nevezhetnénk – ahogy az ötletgazda fogalmaz- hogy „fogadj örökbe egy éttermet”.

-Mindenki tudja, hogy milyen nehéz helyzetben van a vendéglátás. Nekem is egyre nehezebb fenntartanom saját magamat, s ugyanez a helyzet másokkal is. Azon gondolkodtam, hogyan lehet ezen segíteni kis összefogással – kezdte mesélni az ötlet megszületését Németh Zoltán séf.

Ő azt tapasztalja, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor csak elszállításra rendelhetnek a vendégek ételt, hatalmas a bevételkiesés, így már a tartalékaikat élik fel. Hasonló helyzetről szinte minden vendéglátós vállalkozó be tud számolni. A cél az, hogy egymást segítsék a vállalkozások. A program több részből tevődik össze.

Németh Zoltán ötletgazda szólt a kezdeményezésről
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Csak azt a kiutat látom, hogy egymást segítve tudunk kikecmergni ebből a helyzetből. A kampány lényege az, hogy fogjunk össze. A programban több féle módon lehet egy-egy vendéglátó egységet támogatni. Az egyik, hogy ha valakinek van egy kedvenc cukrászdája, kávézója, étterme, akkor azt örökbe tudja fogadni. Ha vállalkozó, akkor tehet olyan felajánlást, hogy ha valaki a kedvenc helyén rendel általa ,meghatározott értékhatárban vagy azon felül, akkor vagy ingyenes szolgáltatást, vagy kedvezményt nyújt. Így mi és egy környékbeli étterem is kapott olyan felajánlást, hogy egy bizonyos, egyösszegű megrendelés esetén ingyenes fej-vagy arcmasszázst kap a vendég – emelte ki az egyik lehetőséget Németh Zoltán. A másik ötlet, amellyel maguk a vendéglátóhelyek tehetnek valamit magukért: kibocsájthatnak előfoglalási kupont, melyet most vásárolhatnak meg a vendégek, s ha majd kinyitnak a vendéglátóhelyek, akkor lefogyaszthatják a zárva tartás idején kifizetett összeget.

Az ötletgazda Németh Zoltán azt is elmondta, hogy egyelőre Keszthelyen működik a program, több vendéglátóhely és segítő szolgáltató, vállalkozó részvételével. Ezen a héten Zalaegerszegen is elindul a program, s szombathelyi vállalkozók is érdeklődnek az összefogáson alapuló kampány iránt.

Koronavírus Zalában

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában