felújításon esett át

2021.02.02. 16:58

Modern és praktikus lett a belső kialakítása a baki rendelőnek

Teljesen megújult belső tér várja a rendelőben a háziorvoshoz és a védőnőhöz érkezőket. Az átalakítás a Magyar Falu program keretében 30 millió forintból valósult meg.

Jóna István

Doktor Hajnalka orvosi asszisztens, Merthné Egyed Mária, Farkas Tamás, Dr. Tóthbán Beáta, Salamon Henrietta jegyző, és Vigh László a megújult rendelőben.

Fotó: Pezzetta Umberto

Ráfért már a felújítás a baki háziorvosi rendelő épületére kezdte tájékoztatóját Farkas Tamás polgármester. A községnek még az előző kormányzati ciklusban sikerült pályázati forrást megszerezni a felújításhoz, de a kivitelezés csak most valósulhatott meg.

-Az egész belső tere megújult az épületnek. Teljesen más elrendezéssel, sokkal praktikusabb belső kialakítással. A vizesblokkokat középen alakítottuk ki, így azok is tudják használni, aki az orvoshoz jönnek és azok is, akik a védőnőhöz. A munkálatok során kicseréltük a burkolatokat, a padlót, az elektromos hálózatot, a fűtésrendszert és az épület energetikai korszerűsítése is megtörtént- számolt be a részletekről Farkas Tamás.

Doktor Hajnalka orvosi asszisztens, Merthné Egyed Mária, Farkas Tamás, Dr. Tóthbán Beáta, Salamon Henrietta jegyző, és Vigh László a megújult rendelőben.
Fotó: Pezzetta Umberto

A rendelőben mintegy 135 négyzetméter újult meg, és az épület akadálymentesítése is megvalósult. A jövőben a tetőszerkezet cseréje és a külső szigetelés szerepel az önkormányzat tervei között.

A baki székhelyrendelőhöz a helyi 1600 lakos mellett Sárhida 800 lelkes településének az egészségügyi ellátása is tartozik. Dr. Tóthbán Beáta 16 éve dolgozik háziorvosként a településen.

-Harminc évvel ezelőtt volt utoljára átalakítva az épület. Nagyon sok kis helyiség volt, ami funkcionálisan már nem felelt meg a rendelő feladatainak. A továbbiakban a legsürgetőbb az eszközparkunk modernizálása, amelyre keressük a pályázati lehetőségeket – tájékoztatott Dr. Tóthbán Beáta.

Merthné Egyed Mária védőnő 1994 óta dolgozik Bakon és jelenleg 124 családot lát el a Sárhidát is magába foglaló ellátási területen. Számára is fontos volt, hogy megfelelő környezetben fogadhassa a kismamákat.

Az átalakítással kapcsolatban Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a program azért támogatta ilyen nagy összeggel ezt a pályázatot, mert egy többfunkciós, de nagyon régi épületről van szó, amely fontos szerepet tölt be a község életében. A képviselő elmondta, hogy az előző pályázati kiírásból a felhagyott ingatlanoknak a megvásárlása, átalakítása és a házhelyek kialakítása kikerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában