Kisebb a fűtésszámla

2021.02.10. 10:00

Kicserélték a nyílászárókat a Kézművesek Házán

Befejezték a nyílászárók cseréjét a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban. Az új ablakok és ajtók beépítését a Csoóri Sándor Alap 5,5 millió forintos pályázata tette lehetővé.

Mozsár Eszter

A kivitelező Balogh Attila és munkatársa, Koczfán Róbert a műhely egyik ajtaját teszi a helyére Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Különféle pályázati forrásoknak hála két éve folyamatos a megújulás a Keresztury VMK-hoz tartozó intézményben. A régebbi épületrész korszerűsítése most vált teljessé, már csak a tetőzet cseréje van hátra. 2019-ben 135 millió forintos EFOP-os pályázatból és önkormányzati támogatásból új szárnnyal bővült a ház, ahol iroda, könyvtár és több állandó kiállítás kapott helyet. Tavaly és tavalyelőtt a Csoóri Sándor Alap által kiírt pályázatokon jutottak beruházási forrásokhoz, így először a felső szinten, most pedig a műhelyeknél cserélték az ablakokat.

A kivitelező Balogh Attila és munkatársa, Koczfán Róbert a műhely
egyik ajtaját teszi a helyére Fotó: Katona Tibor

- Örülünk, hogy kívül-belül megszépültünk – tájékoztatott Prokné Tirner Gyöngyi intézményegység-vezető. – És az sem mellékes, hogy a korszerűsítéssel a fűtésszámlánk harmadára csökkent. Már nem tartályos gázzal fűtünk, hiszen a bővítéssel egy időben rákötötték az épületet a városi gázvezetékre, ezt ötmillió forinttal támogatta a város. Nagyon várjuk az újranyitást, addig az online térben találkozhat velünk a közönség, a weboldalunknak nagy a látogatottsága. Most az Online Farsangi Műhely Nyitott Galériánkat ajánljuk. A háttérmunkákra több időnk van, így hamarosan elkészül az állandó kiállítások (a nemezsátor, a Szelestey-gyűjtemény és a Makovecz Imre munkásságát bemutató tárlat) virtuális sétája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában