elég rendhagyó

2021.02.19. 12:00

Ilyen volt az online jelmezverseny Pacsán

Rendhagyó módon, az interneten rendezték meg a közép-zalai város farsangi jelmezversenyét.

Arany Gábor

Csility Zita Charlie Chaplinnek öltözve…

Fotó: ZH

A három korcsoportban (0–6 év, 7–17 év és 15 évnél idősebbek) meghirdetett télbúcsúztató vidám versenyre 44 résztvevő jelentkezett – számolt be Varga-Kulcsár Barbara kulturális referens.

Csility Zita Charlie Chaplinnek öltözve…
Fotó: ZH

A jelmezeket háromtagú zsűri, Vági Gabriella, Kelemen Józsefné és Czikai Renáta értékelte. Kedden kihirdetett döntésük alapján a legkisebbek között 12 versenyzőből a denevérlánynak öltözött Tóth Lotti végzett az első helyen, őt a papagájt alakító Varga Olivér követte, míg harmadikként Zuggó Barnabás végzett, aki a Mancs őrjáratból Chase alakját elevenítette fel. Különdíjat kapott a kis báránynak öltözött Szecsődi Olivér Benjamin. A második kategóriába benevezett 14 versenyzőből a bohócnak öltözött Tatár László Boldizsár lett az első, őt a nyuszijelmezes Ivánkó Mercédesz és a pávát formáló Vörös Sztella követte. Különdíjat kapott Magyar Vitéz Bébi úr ügynök megformálásáért. A 15 év felettiek között 18 szereplő mutatta be fantáziája, ügyessége eredményét. E kategóriában Csility Zita nyert, aki Charlie Chaplint alakította. Szalainé Gájer Bernadett Batman női jelmeze a második helyezést érte, megelőzve Bogdán Istvánt, aki Jack Sparrow alakját formázta öltözékével. Különdíjat kapott a Pacsai Vírusirtók Baráti Kör, „szakmájuk” bemutatásával.

…Tóth Lotti pedig denevérlány jelmezben
Fotó: ZH

A nevezők és a helyezettek oklevelet, emléklapot kaptak, és mindenkinek jutott kis ajándék is. A verseny megtekinthető az önkormányzat internetes oldalán keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában