eredmények

2021.02.15. 11:30

Így vizsgázott az online fánkfesztivál, ahol két kanizsai beteg gyermeket támogattak

Idén az online térben rendezték meg a XIII. Farsangi Fánkfesztivál programjait. A fánkkóstolás sem maradt el, az érdeklődők három cukrászdában, egy étteremben és a helyi tagóvodákban vásárolhattak az édességekből. A bevételből két kanizsai beteg gyermeket támogattak.

Benedek Bálint

Akcióban az online fánkfesztivál zsűrije: (b-j) Elekes Zoltán, Pálfi Zsuzsanna, Pálfi László, Kámánné Szép Terézia, Rákhely Árpád és Varga Tünde

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A koronavírus-járvány terjedése miatt az eseményt szervező VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház úgy határozott, a kulturális programokat, a köszöntőket online térben tartja meg. Az intézmény és a fesztivál igazgatója, Kámánné Szép Terézia elmondta: az eddigiektől merőben eltérő virtuális tér adta lehetőségeket maximálisan kihasználták, megannyi értékes tartalom került fel az internetre, ami ott is marad. Az érdeklődők – amellett, hogy vért adtak – a fánkvásárlásból befolyt összeggel két kisgyereket, Béres Julcsit és Gondi Zétényt támogatták.

Akcióban az online fánkfesztivál zsűrije: (b-j) Elekes Zoltán, Pálfi Zsuzsanna, Pálfi László, Kámánné Szép Terézia, Rákhely Árpád és Varga Tünde Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- A fánksütő csapatok és az egyéni indulók ingyenesen nevezhettek a versenyre – folytatta az igazgató. – A finomságokat több kategóriában és zárt körben, a Kanizsa Plázában értékelte az Elekes Zoltán, a szegedi Hungarikum Fesztivál fesztiváligazgatója, Pálfi Zsuzsanna cukrászmester, Pálfi László, a zalaegerszegi Göcsej Palatinus Panzió és Étterem tulajdonosa, Rákhely Árpád szakoktató és Varga Tünde mesterszakács alkotta zsűri.

Eredmények. Hagyományos, amatőr: 1. Örök Tinik (Tófej), 2. Üstökösök (Nagykanizsai Központi Óvoda), 3. Csalogányok (Nagykanizsai Kodály Zoltán Énekkar). Profi: 1. Gerő Cukrászat, 2. Sissy Cukrászda, 3. Heni Cuki (mindannyian Nagykanizsa). Különleges, amatőr: 1. Napsugár Nyugdíjas Klub (Nemesdéd), 2. Őszirózsa Dalkör (Eszteregnye), 3. Örök Tinik (Tófej). Profi: 1. Csendesné Dolinay Margit (Nagykanizsa), 2. Nagy Krisztofer (Zalakaros), 3. Sissy Cukrászda (Nagykanizsa). Különleges táplálkozási igényt kielégítő édességek, amatőr: 1. SzivárFÁNK, 2. „Vasfánk”, 3. Csalogányok (mindanynyian Nagykanizsa). Profi: 1. Gerő Cukrászat (Nagykanizsa). Különdíjak. Nagykanizsa Megyei Jogú Város: Funk-y ördögök (Nagykanizsa). Cseresnyés Péter államtitkár: Mamik (Nagykanizsa). VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház: Valkonyai Arany Kezek (Valkonya). A zsűri különdíja, a legfiatalabb amatőr versenyzőnek: KLAFánk (Nagyrécse). Zsűri különdíja: Hegedüs Boglárka (Nagykanizsa). Legszebb stand: Street Fánk (Nagykanizsa). Fesztiváldíj 2021: Örök Tinik (Tófej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában