ülést tartott az Ifjúsági kerekasztal

2021.02.10. 10:48

Így fejlesztenék a fiatalok a Balaton-partot

Negyvenöt pontból álló javaslatcsomagot dolgoztak ki a város fiataljai a Balaton-part fejlesztésére. Ez is téma volt az Ifjúsági kerekasztal minapi ülésén, amelyen Nagy Bálint polgármester is részt vett.

Péter B. Árpád

Két önkormányzati képviselő, Horváth Tamás és Sáringer-Kenyeres Marcell korábban feltérképezte és összegyűjtötte Keszthely fiataljainak ötleteit, amiket, a lakossági konzultációra érkezett javaslatokkal együtt figyelembe vesz az önkormányzat a fejlesztési koncepció kidolgozásakor.

Sáringer-Kenyeres Marcell és Horváth Tamás összegyűjtötte a keszthelyi fiatalok javaslatait a Balaton-part fejlesztésére
Fotó: ZH

A diákok és fiatal felnőttek egyebek mellett az Energiatér fejlesztését, a strandon foci-, röp- és kosárlabdapálya kialakítását, a zöldterületek bővítését szorgalmazták, illetve a családi időtöltésre alkalmas helyek, például játszóterek bővítését vetették fel.

A városatyák lapunknak elmondták, többen szeretnék, ha madár- és denevérodúkat helyeznének el a Balaton-parton, a természeti értékekre pedig tájékoztató táblákon hívnák fel a figyelmet. Felmerült egy óriás kerti sakk telepítése és kondipark kialakítása is, mások ingyenes mobiltöltő állomásokat látnának szívesen.

Kíváncsiak a véleményekre. Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás az Ifjúsági Kerekasztal ülésén
Fotó: ZH

– A fejlesztés célja, hogy dinamizáljuk a város Balaton-parti térségét – szögezte le Horváth Tamás –, és így a régióban élők számára egész évben elérhető kikapcsolódási lehetőséget biztosításunk. A tó ugyanis a lenyűgöző tájnak, valamint területi adottságainak köszönhetően, több generációnak nyújthat nemcsak megfelelő lakóhelyet, hanem kikapcsolódást és rekreációt is.

Az Ifjúsági Kerekasztal ülésén. Középen Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás, a kép bal szélén Sáringer-Kenyeres Marcell
Fotó: ZH
Munkában az Ifjúsági Kerekasztal, középen Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás

Sáringer-Kenyeres Marcell kiemelte, fontos cél, hogy a zöldfelületek és a meglévő épületek kiegészítsék egymást, egységet alkossanak.

– A fejlesztések nem csupán a fiatalok sportolási és kikapcsolódási lehetőségeit biztosíthatják – tette hozzá a képviselő –, hanem munkahelyteremtő és –megőrző szerepük is van, hiszen a látogatószám várható emelkedése jótékony hatással lehet például a vendéglátószektorra.

A két politikus leszögezte, Keszthelyt olyan hellyé akarják formálni, fejleszteni, ahol egyaránt jó élni, dolgozni sportolni és szórakozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában