a koronavírus miatt

2021.02.02. 12:50

Igen kismértékű lehet az idei influenza-járvány

Idén, ha nem is marad el, de várhatóan kis mértékű lesz az influenza-járvány hazánkban. A koronavírus elleni védekezés miatt előírt egészségügyi előírások és a korlátozó intézkedések az influenza terjedését is gátolják. Erről dr. Szalay Tamás háziorvos beszélt Lentiben.

Korosa Titanilla

Dr. Szalay Tamás háziorvos/ Archív

- Idén a praxisomban még nem fordult meg influenzás, vagy influenzaszerű tüneteket mutató páciens – mondta dr. Szalay Tamás. – A Covid-19 elleni védekezés, vagyis a maszk használata, a szociális védőtávolság, vagy korábban az időkorlátok mind hatásosak az influenza elleni védekezésben, a megelőzésben, de vonatkozik ez minden cseppfertőzéssel terjedő megbetegedésre. Ugyancsak nagy szerepe az influenza elleni védőoltásnak is. Az elmúlt ében és előtte sem volt kiemelkedően magas az influenzások száma a körzetemben, mindez betudható az átoltottságnak, illetve az időjárásnak, ami nem kedvezett a vírus terjedésének.

Dr. Szalay Tamás háziorvos/ Archív

Az adatokra vonatkozóan a háziorvos elmondta, hogy az utóbbi években jellemzően 1-2 influenzás beteget kezelt, illetve influenzaszerű tünetekkel mintegy 100-an keresték fel a rendelőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában