Koronavírus Zalában

2021.02.15. 17:49

Horváth László tájékoztatott Lenti járványügyi híreiről

Hétfőn a koronavírussal fertőzöttek és a megfigyeltek száma is 2 fő volt a városban. A járványhelyzet javuló tendenciát mutat.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester

Fotó: önkormányzat, Lenti

Horváth László polgármester hétfői tájékoztatóján azt is elmondta, hogy február 12-én nem volt a városban sem elkülönített sem a megfigyelt.

Arról is beszélt a város vezetője, hogy ezidáig 649 fő járványügyi megfigyelése és 321 fő elkülönítése járt le.

Továbbá arról is tájékoztatott Horváth László, hogy a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet dolgozói megkapták már a második oltást. illetve az elmúlt héten az 1. számú háziorvosi körzetben 10 fő krónikus betegségben szenvedőt oltottak be, a 2. számú körzetben pedig 12 fő kapta meg a rendelőben, 2 fő pedig az otthonában a védőoltást. Az oltottak életkor átlag 80 év volt. A 3. számú háziorvosi körzetben 10 fő 60 év alatti krónikus beteg kapott oltást, a 4. számú körzetben 12 fő 80 év feletti.

Az idősotthonban szombaton várhatóan 36 lakó és 15 dolgozó kapja majd meg a második oltást, első alkalommal pedig 5 új lakót és 2 dolgozót oltanak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában