fontos tradíció

2021.02.15. 07:00

Házhoz szállították a farsangi fánkokat Semjénházán

A település önkormányzata és civil szervezetei a farsangi mulatság jegyében 1500 darab frissen sütött, becsomagolt fánkkal ajándékozták meg szombaton a lakosságot.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter és Preksen László az ajándékfánkokkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A farsangi utcai mulatság hagyománynak számít, az önkormányzat, a horvát nemzetiségi önkormányzat és az asszonykórus az előző években zenés, maskarás ünnepséggel búcsúztatta a telet. Preksen László polgármester elmondta: nem szerették volna, ha a járvány miatt ez a fontos tradíció homályba vész. Az idősek napján a nyugdíjasok komplett vacsorát kaptak, egy üveg pezsgővel. Ekkor döntötték el, hogy összefogásból megvendégelik a 600 fős települést finom fánkkal.

Cseresnyés Péter és Preksen László az ajándékfánkokkal
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- Az asszonykórus, a horvát nemzetiségi önkormányzat és a hivatal dolgozói közösen, kisebb csoportokat alkotva készítették el a szalagos farsangi fánkot a faluház konyháján – mesélte a településvezető. – Miután kisült az 1500 fánk, becsomagoltuk, és hangos zenei kísérettel szétosztottuk.

A formabontó eseményre Cseresnyés Péter államtitkár is kilátogatott. Elmondta: a nemes gesztus egy közösség erejét mutatja, hogy a világjárvány közepette sem felejtették el, honnan indultak. A kivételes összefogásból aztán fánkok készültek, amelyek ajándékcsomagként kerültek a lakók asztalára. E példamutató kezdeményezést csak támogatni lehet, s talán a következő farsangon már visszatérhet az élet a megszokott mederbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában