FELVÉTELI

2021.02.24. 11:20

A nehezén már túl vannak a végzősök, néhány fontos dátum még hátravan

Február 20-án lejárt a felsőoktatásba jelentkezők felvételijéhez szükséges dokumentumok hitelesítési határideje. A nehezén már túl vannak a végzősök, néhány fontos dátum még hátravan.

Polgár Patrícia / Vas Népe

Lejárt a felvételi hitelesítés határideje

Forrás: illusztráció

Fotó: Unger Tamás

Múlt szombaton lejárt a felvételi hitelesítés határideje, ezzel pedig véget ért az egyetemi jelentkezési időszak. Hátravan még azonban néhány fontos teendő a jelentkezők számára. Legkésőbb április 19-ével megkezdődik a felvételi ügyintézési időszaka, amikor a hallgatóknak lehetőséget adnak a dokumentumpótlásra, a sorrendmódosításra, jelentkezési hely törlésére, illetve az adataik módosítására is - írja a vaol.hu.

Lejárt a felvételi hitelesítés határideje
Fotó: Unger Tamás / illusztráció

Amennyiben az adatok feldolgozása során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtották be, felszólítást kapnak a hiányok pótlására. Június 28-áig küldik ki a jelentkezésről szóló általános tájékoztatót. Júliusra három időpontot érdemes megjegyezni: 8-áig a felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumokat nyújthatják be a felvételizők, de eddig a napig rögzíthetik az új adatokat, továbbá eddig élhetnek az egyszeri sorrendmódosítással is.

A felvételi évében külföldi érettségi bizonyítványt és felsőfokú oklevelet szerzett jelentkezők július 14-éig tölthetik fel a szükséges dokumentumokat. És a legfontosabb: várhatóan július 22-én hirdetik ki a felvételi ponthatárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában