megvizsgálták őket

2021.01.05. 07:00

Veszélyes fákat vágatott ki az önkormányzat Bödeházán

Még a múlt év végén vizsgáltatta meg az önkormányzat a faluban található, veszélyesnek tűnő fákat, melyek közül többről kiderült, hogy ki kell vágni.

Korosa Titanilla

Bedő Andrea polgármester elmondta, hogy a növények közt volt olyan, amelyik egy transzformátort veszélyeztetett, illetve a szentistvánlaki részén egy közel 5 méter törzsátmérőjű hársfát is eltávolítottak, mert a mérések kiderítették róla, hogy a törzse belül elkorhadt, az ágai pedig fölé nyúltak az útnak, a mellette álló háznak és villanyvezetéknek. A fák kivágását a zalai Alpin Green csapatának szakemberei végezték, a munka során félpályás útlezárásra is sor került, hogy biztonságosan, a vezetékek elszakítása nélkül oldhassák meg a feladatot. A hársfa mellett több közterületen található ezüst juharfát is kivágtak, helyükre régi fajtákat, a tájra jellemző gyümölcsöket ültettek, létrehozva a falu gyümölcsöskertjét. A fásítást 2021-ben folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában