A bevételből jótékonykodnak

2021.01.26. 13:31

Online lesz az idei fánkfesztivál Nagykanizsán (videó) – Frissítve

A világjárvány miatt az idén online térben február 12-13. között rendezik meg a XIII. Farsangi Fánkfesztivál programjait. Az újszerű kezdeményezés részleteiről kedden a Kanizsa Plazában tartottak sajtótájékoztatót.

Benedek Bálint

Balogh László, dr. Némethné Kovács Edit, Kámánné Szép Terézia, Varga Tünde és Cser György kisbíró a fánkfesztivál sajtótájékoztatóján, farsangi kellékekkel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Balogh László polgármester köszöntőjében elmondta: fontos, hogy ebben a nehéz időszakban is legyenek olyan események, amelyek megmozgatják a családokat. A fánkfesztiválra a város, de az egész megye büszke, s úgy tűnik az online verziónak is lehet létjogosultsága.

Balogh László, dr. Némethné Kovács Edit, Kámánné Szép Terézia, Varga Tünde és Cser György kisbíró a fánkfesztivál sajtótájékoztatóján, farsangi kellékekkel Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- A virtuális program ugyanolyan színesnek ígérkezik, mint a korábbi években – tette hozzá a városvezető. – Nyilván a fánk kóstolás élménye is megmarad, sőt a járványügyi szigorításokat betartva a csapatoknak lesz lehetőségük összemérni tudásukat fánkkészítésben.

Kámánné Szép Terézia fesztiváligazgató, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház intézményvezetője kiemelte: mindent, a koncerteket, de a megnyitót is előre rögzítik, melyek a rendezvény időpontjára létrehozott farsangifankfesztival.hu oldalon lesznek elérhetők.

- A fánksütő csapatok még január 29-ig ingyenesen nevezhetnek – folytatta. – A finomságokat több kategóriában és zárt körben, a Kanizsa Plazában értékeli majd a szakértő zsűri. Az érdeklődők három cukrászdában és egy étteremben, továbbá előrendeléssel a helyi tagóvodákban vásárolhatnak a finom fánkokból. A bevétel az idén jótékony célokat szolgál, két kanizsai gyermek kezelésére fordítják.

Dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsai Központi Óvoda vezetője az óvodások aktivitásáról beszélt, s arról, hogy a határokon túli csoportok is bemutatkoznak. Varga Tünde zsűritag, Thúry Szakképző Iskola tanára pedig a diákokat méltatta, akik szintén videón keresztül mutatják be azt, miképp lehet otthon fánkot készíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában