Felkészült hallgatók, korrekt oktatók

2021.01.30. 07:00

Online államvizsga az egerszegi gazdasági karon: a diplomaosztó is elmarad

Három napon át számítógép képernyőjén át adtak számot megszerzett tudásukról a Pannon Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Kara végzős hallgatói, mivel a járvány miatt az államvizsga is az online térbe költözött.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Palányi Ildikó vizsgáztat. A képernyőn hallgatók, Molnár Márton, Monok Péter Bence, Németh Eszter, Süle Péter, Varga Katalin, Verhás Tamás, Vörös Viktória, Nagy Zsófia, valamint Balázsné dr. Lendvai Marietta, a vizsgabizottság tagja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Péntek reggel a dr. Palányi Ildikó docens, oktatási dékánhelyettes és Balázsné dr. Lendvai Marietta docens által vezetett államvizsgába pillantottunk be. A különleges számonkérést a TEAMS program segítségével bonyolították a Zalaegerszegi Egyetemi Központban. A hallgatók a bejelentkezéskor azonosították magukat személyi igazolvánnyal vagy más személyes dokumentummal, majd bemutatták a szakdolgozatuk PPT-változatát (vetített képes összefoglaló), aztán az ehhez kapcsolódó tanári kérdésekre válaszoltak.

Dr. Palányi Ildikó vizsgáztat. A képernyőn hallgatók, Molnár Márton, Monok Péter Bence, Németh Eszter, Süle Péter, Varga Katalin, Verhás Tamás, Vörös Viktória, Nagy Zsófia, valamint Balázsné dr. Lendvai Marietta, a vizsgabizottság tagja Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A személyes találkozást nélkülöző államvizsgára talán még sosem került sor, a helyzet oktatónak, hallgatónak egyaránt nehéz. A Pannon Egyetem zalaegerszegi karán az elmúlt három napban e módon zajlott a végső számonkérés.

– Hat bizottságban alapképzésen, felsőoktatási szakképzésben, valamint szakirányú típusú képzési formában tanuló hallgatók záróvizsgája folyik – tájékoztatott dr. Palányi Ildikó az államvizsga megkezdése előtt. – Pénzügy és számvitel, gazdálkodás-menedzsment és gazdasági informatikus szakon vizsgáztatunk. Ötvenhét hallgatónk tesz záróvizsgát ebben az időszakban, az eredménnyel meg vagyunk elégedve, a diákok fegyelmezettek, felkészültek, nem állnak lazábban az abszolutórium megszerzéséhez. Az oktatók pedig nem engedékenyebbek, hanem korrektek.

Arra is van mód, hogy az egyetem épületében, de egymástól távoli helyiségekben tartózkodva, az óvintézkedések betartása mellett vizsgázzanak azok, akiknek otthon a számítógépes és internetes feltételek esetleg nem állnak teljes biztonsággal rendelkezésre – jelezte a dékánhelyettes.

A szakdolgozatokat bemutató prezentációhoz kapcsolódó kérdéseken túl a végzős hallgatóknak a szakirányuk diszciplináihoz kötődő, átfogó esszéfeleletre is kell készülniük, e két elemből áll össze az érdemjegyük.

Idén sajnos a megszokott, a felsőoktatási éveket megkoronázó diplomaátadó ünnepség is kimarad a végzős évfolyam életéből, online módon szólnak majd az egyetem és a zalaegerszegi kar vezetői a végzősökhöz, ezt a kampusz honlapján teszik közzé, a diplomát pedig egyenként vehetik kézhez a február 22-én, vagy az azt követő napokban.

Ottjártunkkor Molnár Márton kezdett bele a feleletébe, bemutatva a zalaegerszegi járműipari tesztpályát körülvevő ökoszisztéma jellegzetességeit taglaló szakdolgozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában