várják a javaslatokat!

2021.01.29. 07:00

Milyen legyen az új keszthelyi Balaton-part?

A jövő hét végéig várják a helyiek javaslatait a Balaton-parti fejlesztések kapcsán. A koncepció kidolgozásakor a szakma és a lakosság ötleteit is figyelembe veszik.

Péter B. Árpád

Fotó: Barankovics Ildikó

Nagy Bálint polgármester tegnapi tájékoztatóján kiemelte, az új Balaton-part hosszú időre meghatározza Keszthely arculatát, ezért fontosnak tartják, hogy a Magyar Művészeti Akadémia által építészek számára meghirdetett ötletpályázat mellett az itt élők is elmondhassák javaslataikat. Hangsúlyozta: nem az MMA honlapján elérhető tervekről várnak véleményt, hanem arra kíváncsiak, mit szeretnének látni a helybéliek a déli kutyás parktól a Libás strand végéig húzódó területen. Az elképzeléseket február 7-ig a [email protected] e-mail-címre lehet elküldeni.

Riedl Tamás városi főépítész arról is beszélt: a szakemberek szerint szükséges a városi strand bővítése, a belváros és a Balaton-part közötti kapcsolat még dominánsabb kialakítása, egy gyalogosátkelő építése a vasúti pályán át, és hangsúlyos a zöld gondolat is.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Varga Gábor projektmenedzser, aki másfél évtizede foglalkozik pályázatokkal, fejlesztésekkel. Azt mondta, a tervezéssel az év végéig végezni kell, a cél most az, hogy a szűk határidő ellenére sikeres legyen ez a folyamat.

Nagy Bálint kérdésünkre leszögezte, a Balaton-part átalakítására, fejlesztésére vonatkozó szándék kapcsán kedvezőek a visszajelzések.

– A Balaton-parti vállalkozók és az itt élők régi vágya, hogy Keszthely magasabb fokozatba kapcsoljon. Most ugyan a pandémia miatt nehéz időket élünk, de ezt kihasználjuk a tervezésre, az előkészítésre. Ezzel a fejlesztéssel 12 hónapon át vendégváró, új városközpont jön létre, természetesen megtartva a belváros eddigi szerepét.

A polgármester hangsúlyozta: a koncepciót a lakossági és a szakmai ötletekre építve alakítják ki, majd kiválasztják a tervezőt, aki az álmokat, elképzeléseket végső formába önti. Hozzátette: fontos, hogy a fejlesztés a természet és az ember harmóniájára alapuljon, összhangban a „zöld város” stratégiájával.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/elbontanak-a-pavilonsort-otletek-a-keszthelyi-balaton-part-atalakitasara-4872265/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában