összefogtak a horgászegyesületek

2021.01.25. 07:00

Megtisztították a szeméttől a kanizsai Csónakázó-tó környékét

A kanizsai horgászegyesületek összefogásának köszönhetően vasárnap többzsáknyi szeméttől szabadították meg a Csónakázó-tó partját. A hamarosan induló horgász­idényben tiszta és rendezett helyek várják a sportág rajongóit.

Benedek Bálint

Az egyesületek tagjai közül Cseke Zoltán (képünkön elöl), valamint Szili András, Molnár Dorina és édesapja, Molnár Zsolt vizsgálta át a tó körüli öt kilométeres szakaszt

Fotó: Gergely Szilárd

A Zrínyi Horgász Egyesület felhívására egyszerre mozdultak meg más szervezetek tagjai is, sőt civilek és futók szintén csatlakoztak a szemétszedési akcióhoz. Szépligeti Ferenc, a zrínyisek elnöke elmondta: a tó körüli öt kilométer hosszú futópálya vonalán végighaladva gyűjtötték a hulladékot. Hozzátette: jó érzéssel töltötte el őket, hogy az egyik helyi pecsenyéző tulajdonosának jóvoltából a csapat minden tagja egy reggelicsomagot kapott ajándékba.

Az egyesületek tagjai közül Cseke Zoltán (képünkön elöl), valamint Szili András, Molnár Dorina és édesapja, Molnár Zsolt vizsgálta át a tó körüli öt kilométeres szakaszt Fotó: Gergely Szilárd

– A jövőben a helyi és az országos horgászrend előírásai szerint kizárólag tiszta helyen lehet hódolni a sportnak – tette hozzá Szépligeti Ferenc. – Eztán a halászati őrök folyamatosan ellenőrzik majd a területet, és ha kihágást tapasztalnak, szigorú büntetéssel sújthatják a szemetelőket. A horgásztársadalom ismét bebizonyította, ha összefog, minden cél megvalósítható.

Buni László (balról) és Kovács Zsolt az Egyesült Izzó Horgász Egyesületet képviselték, míg a Zrínyi HE elnöke, Szépligeti Ferenc kislányával, Ajsával gyűjtötte a hulladékot Fotó: Gergely Szilárd

Az önkéntesek elmondása szerint többnyire műanyag palackokat, edényeket és sörösdobozokat találtak. Szeretnék, ha ezeket ezután a kihelyezett vagy az otthoni gyűjtőedénybe raknák. Az akció sikeresen zárult, a közel hatvan zsák szemetet elszállították a hulladéklerakóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában