Koronavírus Zalában

2021.01.08. 07:00

Meggyőződhettek arról, vírushordozók-e: Zalában három tesztelőpontot kereshettek fel

Idén január 2-ára és 3-ára a pedagógusok és iskolai, óvodai dolgozók számára ismét meghirdették a csoportos koronavírus-tesztelés lehetőségét. Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton 263 mintavevő csoport végezte, így az intézményi dolgozók a tanítás megkezdése előtt meggyőződhettek arról, hogy hordozzák-e a Covid–19 vírust.

Arany Horváth Zsuzsa

Tesztet végző orvostanhallgató

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

Az országos adatokról az operatív törzs már hétfőn adott tájékoztatást, lapunk a szervezésben, lebonyolításban részt vevő megyei kormányhivatal, a két tankerület és a két szakképzési centrum adatai iránt érdeklődött.

Tesztet végző orvostanhallgató
Fotó: Mészáros János / MTI

Megyénkben három, két nagykanizsai és egy zalaegerszegi tesztelőpontot kereshettek fel az év első hét végéjén. A zalaegerszegi Szakképzési Centrum (ZSzC) előzetesen tájékoztatta a munkavállalóit a tesztelésen való részvételről, amelyre regisztrációval lehetett jelentkezni. A regisztrációs felület működésében a tapasztalatok szerint voltak fennakadások.

A ZSzC-hez tartozó tíz középfokú intézményben közepesnek mondható a részvétel, hiszen korábban is volt mód a tesztelésre. A keszthelyi iskolák tantestületei aktívabbak voltak, mint a zalaegerszegiek és lentiek. A teszteredmények azt mutatják, hogy a ZSzC intézményeiben nem találtak pozitív pedagógust a résztvevők között, tudtuk meg Vizlendvai László igazgatótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában