Földrengés

2021.01.25. 07:00

Lakókonténereket ajánlottak fel a horvát földrengés károsultjainak Tótszentmártonban

A hor­vát földrengés sújtotta településeket kétmillió forinttal támogatja a horvát Donji Kraljevec település, a budapesti XV. kerület önkormányzata, valamint a Tótszentmártoni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A pénzből lakókonténereket vásárolnak.

Benedek Bálint

Kuzma István, a budapesti XV. kerületi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke, Kapuváriné Vlasics Erika, Cserdiné Németh Angéla és Miljenko Horvat

Fotó: Gergely Szilárd

A megállapodást szombaton írták alá a tótszentmártoni faluházban. A rendezvényen Mladen Andrlic horvát nagykövet mellett Cseresnyés Péter államtitkár is megjelent. A szűk körű eseményen Mladen Andrlic kiemelte: hálás az összefogásért, a földrengés sújtotta térség támogatásáért. A föld a mai napig mozog, az ott élők félnek, tette hozzá, s azzal folytatta: jó érzés, hogy vannak olyan magyar és horvát térségek, melyek odafigyelnek a természeti katasztrófa sújtotta városokra.

Kuzma István, a budapesti XV. kerületi horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke, Kapuváriné Vlasics Erika, Cserdiné Németh Angéla és Miljenko Horvat Fotó: Gergely Szilárd

– Sokan segítettek az előző hetekben is, és most kétmillió forint értékben érkezik adomány – vette át a szót Cseresnyés Péter. – A támogatás persze nem old meg minden problémát, de baráti gesztust jelent, s persze jó példával szolgál, hogy ha egy nemzet bajba kerül, akkor számíthat a barátaira.

A három aláíró fél: Donji Kraljevec polgármestere, Miljenko Horvat, a testvértelepülés, a budapesti XV. kerületi önkormányzat polgármestere, Cserdiné Németh Angéla és a Tótszentmártoni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke, Kapuváriné Vlasics Erika abban egyetértett, hogy a felajánlásból vásárolt három lakókonténer nagy segítséget jelent a fedél nélkül maradt családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában