nem tétlenkednek

2021.01.29. 07:00

Felújítás zajlik a zalaegerszegi VMK-ban

A pandémiás korlátozási helyzetet kihasználva nem tétlenkednek a Keresztury Dezső Művelődési Központ munkatársai. Bár kulturális-művészeti programokat előreláthatólag sajnos még hónapokig nem tudnak szervezni, a szükséges felújítási munkáknak azonban nekiálltak.

Mozsár Eszter

A kivitelezők a napokban elkezdik felszerelni a színházterem kamerarendszerét, a hangelnyelő elemeket már megvásárolták – tájékoztatta lapunkat Flaisz Gergő intézményvezető. Öt évvel ezelőtt parkettát cseréltek, s új színpadot szereztek be.

– Az infrastrukturális fejlesztést az Emberi Erőforrások Minisztériumának közel kilencmillió forintos, nyertes pályázatából valósítjuk meg, ebből korszerűsítjük a kamaraterem hangszigetelését. Emellett kicseréljük a főbejárat ajtóit, a törvényi előírásnak megfelelően pánikzárassá tesszük azokat. Ezenkívül modern fertőtlenítőállomásokat és hőmérő rendszert építünk. A pénzből villanyszerelési munkákra is futja. Fontos számunkra továbbá a környezetvédelem, ezért szelektív hulladékgyűjtőket szerzünk be. Terveink szerint március végére végzünk a munkálatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában