Cseresnyés Péter tájékoztatott

2021.01.15. 15:04

Elkezdődik Nagykanizsa déli-délkeleti elkerülő útjának tervezése

Megkezdődik a déli-délkeleti elkerülő út tervezése, az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárás már le is zárult – tájékoztatta lapunkat pénteken Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője.

Pásztor András

Cseresnyés Péter: A járvány elmúltával gyors helyreállás és növekedés kezdődhet

Fotó: ZH-Archívum

A fideszes politikus emlékeztetett: a várost déli-délkelei irányból elkerülő út kialakítása már 2015-ben szerepelt a Modern Városok Program kanizsai fejlesztései között, ám a nyomvonal hosszadalmas egyeztetése miatt csak most indulhat meg a tervezés.

- A lényeg azonban az, hogy a kormány betartja az ígéretét, és ahogy a sportcsarnok, úgy a déli-délkeleti elkerülő út is megvalósul Nagykanizsán – szögezte le Cseresnyés Péter, majd hozzátette: a tervek várhatóan a jövő évre elkészülnek, azt követően pedig indulhat a 2x1 sávos út kivitelezése, melynek költségét közel 10 milliárd forintra becsülte a képviselő. – Az elkerülő út megléte több szempontból is fontos, egyrészt újabb ipari területek feltárását teszi lehetővé, másfelől tovább csökkenti majd a belvárosra nehezedő járműforgalmat. Ráadásul a déli-délkeleti elkerülő út a Principális-csatornával párhuzamosan halad majd, ami jó lehetőséget kínál a DKG és a régi Rotary telep újbóli hasznosítására is.

A képviselő hangsúlyozta: a korábbi baloldali kormányok bár megígérték az M70-es autóút befejezését, nem tették meg, azt a munkát is az Orbán-kormány végezte el. Hasonló a helyzet az M9-es autópályával, amit a baloldal annak idején 2008-2009-re ígért, de csak most az Orbán-kormány idején történtek fejlesztések e téren is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában