Mik a további tervek?

2021.01.04. 09:00

Befejeződik a zalaszentjakabi művelődési ház átfogó modernizációja

A művelődési ház felújítása a végéhez ért, hiszen az épület utolsó részének modernizálása is elkezdődik a napokban. Emellett a dél-zalai település további terveiről is beszélt Molnár József polgármester.

Benedek Bálint

Molnár József polgármester a művelődési ház modernizálás előtt álló konyháját mutatja. Kicserélik a nyílászárókat és a berendezéseket is

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A járvány az előző évben eléggé megnehezítette az önkormányzatok életét, ám Zalaszentjakabon igyekeztek fejleszteni és előrelépni. A település első embere, Molnár József néhány jó eredményről is beszámolt. Mint elmondta: a Start közmunkaprogram keretében parkolókat alakíthattak ki a hivatal környékén, valamint a belvízelvezetés problémáit igyekeztek orvosolni. A vírus közvetve vagy közvetlenül mindenkit érintett, sokan elveszítették a munkahelyüket és nehéz helyzetbe kerültek. Ezért a képviselő-testület döntése értelmében minden állandó lakos egyszeri, pénzbeli támogatásban részesült.

Molnár József polgármester a művelődési ház modernizálás előtt álló konyháját mutatja. Kicserélik a nyílászárókat és a berendezéseket is Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A falu életében a művelődési ház nagy jelentőséggel bír, még akkor is, ha most a korlátozások miatt üresen tátong – folytatta. – Még 2018-ban indult a rekonstrukciója, s úgy tűnik, az új évben végleg befejezhetjük. A térség országgyűlési képviselőjének, Cseresnyés Péternek sokat köszönhetünk, hiszen a hatvan évvel ezelőtt épült kultúrház a kormánytól településfejlesztésre kapott összegből minőségi belső térrel gazdagodott. Azóta egy másik pályázat jóvoltából elvégeztük az akadálymentesítést. Most pedig egy újabb projekt keretében, némi önerő felhasználásával közel 5,3 millió forint ráfordítással az épület konyhája, irodája, illetve a vizesblokkjai újulnak meg, azaz modernizáció történik.

A polgármester ugyancsak büszke arra, hogy a Magyar Falu Program keretében 12,6 millió forint értékben egy Ford típusú falugondnoki buszt nyertek, mely várhatóan februárban érkezik meg.

Az idei évben is sok terve van az önkormányzatnak, melynek megvalósításához a saját forrás felhasználása mellett pályázatokon is szeretnének támogatást kapni. Ezek közül Molnár József kiemelte a Hunyadi utca elhasználódott útburkolatának teljes cseréjét, az árkok rendbetételét, valamint a falu másik pontján közel 700 méteren új járda építését. Szintén lényeges lenne a nyári árvízben megsérült 300 méter hosszú patakszakasz kitisztítása, kotrása. Szeretnék még megvalósítani a temetői kerítés rendbetételét, s ugyanitt szükség lenne egy épített járdára a könnyebben megközelíthetőség érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában