A házasságkötést népszerűsítik

2021.01.21. 13:00

Az esküvői fotókat január 31-ig várja a letenyei művelődési ház

A házasság hete rendezvénysorozatot minden év februárjában megtartják. Ehhez különleges, esküvői képeket felsorakoztató online tárlattal készül a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár.

Benedek Bálint

Talán a legrégebbi letenyei esküvői fotó 1879-ben készült, Kovács Gizelláról és Román Eduárdról

Fotó: ZH-archívum

A részletekről Dömők József, az intézmény igazgatója beszélt. Elmondta: január elején a Facebook-oldalukon tették közzé a felhívást, melyre szinte azonnal érkezett egy 1879-es fénykép, amelyet azóta még több követett. Elsősorban a letenyeiek közreműködését várják, hiszen a helybeliek könnyedén felismerik a rokonaikat, barátaikat vagy a leszármazottjaikat. A képeket január 31-ig akár az internetes közösségi oldalukon keresztül is várják, de személyesen is leadhatók a művelődési házban. A digitalizálást követően pedig mindenki visszakapja az eredeti fotót.

Talán a legrégebbi letenyei esküvői fotó 1879-ben készült, Kovács Gizelláról és Román Eduárdról
Fotó: ZH-archívum

– A vírushelyzet miatt a beérkezett anyagból a február 8. és 14. közötti házasság hetére videó-összeállítást készítünk, mely a város honlapjára is felkerülhet majd – tette hozzá Dömők József. – Ha esetleg az élet visszatér a régi kerékvágásba, akkor hagyományos módon is megtekinthető lesz a tárlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában