Társadalmi munkában készült a rámpa

2021.01.20. 07:00

Átalakították a sárhidai orvosi rendelőt

Linóleumpadló, cserépkályha, retró hangulat fogadta ­mostanáig a betegeket az orvosi rendelőben, ám ez már a múlt. A sárhidai önkormányzat a Magyar Falu Programban nyert közel hétmillió forintos támogatásból újíttatta fel a háziorvosi és a védőnői szolgálat helyiségeit a település központjában álló többfunkciós épületben.

Arany Gábor

Dr. Tóthbán Beáta, Vigh László és Zsálek-Nagy Marianna a rendelőben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Erről kedden Zsálek-Nagy Marianna polgármester számolt be a sajtónak. Elmondta, a polgármesteri hivatalnak és a kultúrháznak is helyet adó, 1960-ban emelt 600 négyzetméteres épület egészségügyet szolgáló 70 négyzetméteres részében a belső nyílászárók cseréje mellett megújult az épületgépészet, az elektromos hálózat, a teljes burkolat. A belső átalakítással elkészült a mozgáskorlátozottak által is használható illemhely. Ehhez kapcsolódva társadalmi munkában készült el a rámpa, megkönnyítendő a bejutást a rendelőbe. Emellett az önkormányzat a saját költségvetéséből finanszírozta az előre nem tervezhető pótmunkákat, vala­mint anyagbeszerzéssel, bútorzattal járult hozzá a korszerűsítéshez. Mindezek együttes értéke megközelíti az 1,6 millió forintot.

Dr. Tóthbán Beáta, Vigh László és Zsálek-Nagy Marianna a rendelőben
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A polgármester arról is beszélt, hogy tavasszal az épületegyüttes tetőszerkezetét újítják fel, erre a Magyar Falu Programban 14,6 millió forintot nyertek.

Az orvosi rendelő Sárhida 700 felnőtt és gyermek lakóját szolgálja, erről dr. Tóthbán ­Beáta háziorvos szólt. A helyiségek megújítása után tervezik a korszerű orvosi eszközök beszerzését is, hogy minden alapvizsgálathoz helyben rendelkezésre álljanak, tette hozzá. A korszerűsítés kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, életünk legfontosabb területe az egészségügy, ezért kap kiemelt támogatást a Magyar Falu Programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában