magyarságtudatos nevelés

2021.01.27. 10:00

A kiskanizsai „Mákos” Feri fából faragott címert ajándékozott az épülő református ovinak (videó)

Horváth Ferenc „Mákos”, kiskanizsai fagyizó-tulajdonos és fafaragó saját készítésű címert ajándékozott a helyi Kiscsillag Református Óvodának.

Horváth-Balogh Attila

Szlotta Hajnalka óvodavezető, Horváth Ferenc a címerrel és Hella Ferenc református lelkész

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az alkotó még a Kiskanizsai Általános Iskolában, az idősebb Popellár Jenő vezette szakkörben ismerkedett meg ezzel a népművészeti ággal, melyet azóta is művel. Korábban faragott hasonló címert az evangélikus gyülekezet, illetve a Rozgonyi iskola számára, most pedig az épülő Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda közösségét lepte meg egy míves munkával.

– Régi a barátságunk Hella Ferenc református lelkész-esperessel, és nemrég, amikor az épülő óvodájuk mellett haladtam el, eszembe jutott, hogy őket is megajándékozom egy címerrel – árulta el Horváth Ferenc, kiskanizsai ragadványnevén „Mákos”. – Az alkotást fűz-, illetve hársfából készítettem el, nagy munka volt, de úgy érzem, méltó lesz az intézmény szellemiségéhez.

Szlotta Hajnalka óvodavezető, Horváth Ferenc a címerrel és Hella Ferenc református lelkész
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Hella Ferenc és Szlotta Hajnalka óvodavezető megköszönte a faragott címert, amely szerintük hozzájárul majd a gyerekek magyarságtudatos neveléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában