A pályázatokat háromfős zsűri bírálta el

2020.12.17. 07:00

Zalai fiatalok is kaptak támogatást

Informatika terén sikeres középiskolás diákok, fiatal zenészek és egy immár több mint negyedszázados múlttal rendelkező zenekar is szerepel a MOL Tehetségtámogató Programjának zalai kedvezményezettjei között.

Gyuricza Ferenc

A MOL Nyrt. a társadalmi szerepvállalás jegyében 2006-ban indította el a 10–23 év közötti művész- vagy kutatójelölt tehetségek támogatását célzó programját. A pályázati úton elnyerhető támogatás jellemzően eszközbeszerzésre, előadásokra és tudományos versenyekre való felkészülésre, azok útiköltségeire, de felkészítő tanárok díjára is fordítható. Idén összesen 202-en igényeltek támogatást, csaknem ötszörösen túllépve a rendelkezésre álló 19 millió forintos keretet.

A pályázatokat háromfős zsűri bírálta el: Devich Márton, a Bartók rádió igazgatója, Pázmány Karolina Ágnes, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanszékvezető-helyettese és Pertis Szabolcs matematika–fizika szakos tanár, népzenész. Döntésük alapján Zala megyéből két informatikusnak készülő középiskolás, a nagykanizsai Németh Márton Tamás és a lenti Bagladi Milán Zsolt, a több nemzetközi versenyen is győztes nagykanizsai Szokol Liliána fuvolista, az ugyancsak nagykanizsai Kéthelyi Levente kürtművész, valamint a zömében fiatal tagokból álló Orff ütőegyüttes nyerte el a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában