Helyi vállalkozók is segítenek

2020.12.30. 07:00

Van, aki gépi munkát, más pedig anyagot ajánlott fel az utcák síkosságmentesítéséhez Letenyén

A határ menti kisvárosban is felkészítették az önkormányzati tulajdonú erő­gépeket a téli időszakra.

Horváth-Balogh Attila

Árvai János gépkezelő a műtrágyaszórót ellenőrzi Fotó: ZH

Farkas Szilárd polgármester elmondta: a John Deere traktorra gumiéllel ellátott tolólapot, a Jinma kistraktorra húzólapot szereltek fel, az MTZ traktorra pedig gumiéllel ellátott tolólap, az előírt figyelmeztető sárga villogó fényjelzés, illetve a síkosságmentesítéshez szükséges műtrágyaszóró is került. A beavatkozáshoz használható ömlesztett anyagokat egy helyi vállalkozás ajánlotta fel, így az nem terheli az önkormányzat költségvetését, mások pedig egy-egy útszakaszon ingyen elvégzik a hóeltakarítást. A városvezető hozzátette, hogy a feladatok megszervezésével Mikóné Farkas Ildikó alpolgármestert bízta meg, aki részletes tervet dolgozott ki. Ez alapján a közfoglalkoztatottak, a közfoglalkoztatási programok munkavezetői és az önkormányzati alkalmazott traktorvezető is közreműködnek a gépi hóeltakarításban.

Árvai János gépkezelő a műtrágyaszórót ellenőrzi Fotó: ZH

A polgármester köszönetét fejezte ki a helyi vállalkozóknak, akik gépi munkával, síkosságmentesítő anyag biztosításával segítséget nyújtanak az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában