Ajándékműsort adnak

2020.12.11. 14:00

Tíz település összefogásával készül az adventi összeállítás Zalalövő környékén

Tíz település összefogásával készítenek adventi összeállítást Zalalövő környékén. A helyi városi televízióban bemutatandó programmal az ünnepi köszöntőket, ajándékműsorokat szeretnék pótolni.

Gyuricza Ferenc

A műsort a Cséber József (balról), Cséber Fanni, Szitás Rudolf, Bischof András és Bischofné Heisinger Katalin alkotta alkalmi zenekar zárja Fotó: Gyuricza Ferenc

Az ötletgazda a több zenekarban érintett zalacsébi Cséber József volt, aki a zalalövői városi televízió munkatársaként is dolgozik. Egy karácsonyi videoklip felvételében gondolkodott, amit az adventi időszak utolsó adásában, közvetlenül az ünnep előtt mutattak volna be. Ezt a javaslatot gondolták aztán tovább, s így jött létre a példaértékű összefogás.

– Miután a közösségi programok megrendezésére idén nincs lehetőség, így a polgármesterek sem tudják élőszóban köszönteni a lakókat, arra jutottunk, hogy annak a tíz településnek az összefogásával, amelyeken látható a városi televízió adása, rendhagyó műsort készítünk. Egy olyan verses-zenés műsort, amelyben megszólalnak a polgármesterek, s minden településről lesznek további szereplők is. Gyermekek és felnőttek színesítik az összeállítást, de szerepel benne kórus és egy alkalmi zenekar is – magyarázta Lukács Andrea, a televíziót működtető Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

A műsort a Cséber József (balról), Cséber Fanni, Szitás Rudolf, Bischof András és Bischofné Heisinger Katalin alkotta alkalmi zenekar zárja Fotó: Gyuricza Ferenc

Az együttműködés nyolc zalai települést – Zalalövő mellett Csödét, Zalacsébet, Keménfát, Salomvárt, Zalaháshágyot, Vaspört és Ozmánbüköt –, illetve a Vas megyei Felsőjánosfát és Hegyhátszentjakabot érinti. Minden résztvevő településen forgattak a televízió munkatársai, hogy hangulatos képekkel tudják a műsort még látványosabbá tenni. A forgatókönyvet az intézmény munkatársa, Bischofné Heisinger Katalin művelődésszervező írta. Ő is azt mondja, az ünnepvárás nem múlhat el emelkedett hangulatú, lelket melengető élmény nélkül, az összefogással elsősorban ezt szeretnék a tíz település lakosai számára biztosítani.

A műsor december 21-én, hétfőn lesz látható a zalalövői városi televízióban, majd másnap, valamint ugyanannak a hétnek a csütörtökén megismétlik.

– Az összeállítás zárásaként egy alkalmi zenekarral Sillye Jenő Múlnak az évek című dalát adjuk elő, amely a Magna Cum Laude énekese, Mező Misi tolmácsolásában talán még ismertebb – tette még hozzá Bischofné Hesinger Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában