Házhoz szállítással is igyekszik kiszolgálni az olvasókat

2020.12.28. 14:00

Ha kell, biciklivel is kiviszi a könyveket Zala megye egyik legidősebb könyvtárosa

Paton él és dolgozik a megye egyik legidősebb könyvtárosa, aki már több mint 40 éve szolgálja a kultúrát a Zala és Somogy határán található 150 lelkes faluban.

Horváth-Balogh Attila

Tirászi Árpádné mindig szeretett olvasni, s ez ma sincs másként Fotó: Gergely Szilárd

A 66 esztendős Tirászi Árpádné kertészeti technikumot végzett, s mivel mindig vonzotta a könyvek világa, örült a felkérésnek, hogy legyen ő a falu könyvtárosa.

Tirászi Árpádné mindig szeretett olvasni, s ez ma sincs másként Fotó: Gergely Szilárd

– 1979-ben kezdtem, akkor még nem is itt volt a könyvtár, hanem a templomnál – idézte fel Tirászi Árpádné. – Mindenki tudta rólam, hogy szeretek olvasni, s ez azóta sem változott, máig sok könyv és újság van otthon. Itt, a könyvtárban is széles a kínálat, a szépirodalomtól az egészségügyi, mezőgazdasági témájú könyveken át az újságokig, többféle lehetőség közül választhatnak az olvasók. Sajnos, azt kell mondanom, hogy habár két éve jelentősen megújult, modern arculatot kapott a könyvtárunk, inkább csak az idősebbek jönnek. S hogy ők mit olvasnak szívesen? – kérdezett vissza. – Romantikus, szerelmes regényeket, talán mert szeretnek nosztalgiázni. De igyekszem azokat is kiszolgálni, akik nem jönnek el a könyvtárba (sajnos, ez a jelenség az internet megjelenése óta felerősödött), ha kell, még ki is viszem a könyveket, biciklivel házhoz szállítom – mondta.

Tirászi Árpádné végül hozzátette: jó a kapcsolatuk a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárral, melynek munkatársai igyekeznek teljesíteni a pati olvasók egyedi kéréseit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában