227 millió forintos beruházás

2020.12.18. 17:00

Megújult a Kispáli út, mely egyben a zalaegerszegi tesztpálya bevezető szakasza

Megújult a Kispáli út, ami egyben a tesztpálya bevezető szakasza. A megyeszékhely és a mellette lévő település között sűrű az átmenő forgalom, így időszerű volt a 227 millió forintos beruházás.

Mozsár Eszter

Az új úton Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. ügyvezetője, valamint Németh Gábor, Horváth Zsuzsanna, Balaicz Zoltán, Vigh László és dr. Vadvári Tibor egerszegi alpolgármester

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A jelenlegi, 1869 méteres megújult rész kettős célt szolgál, tájékoztatta a sajtó képviselőit Balaicz Zoltán polgármester. Egyrészt Zalaegerszegnek a környező településekkel, köztük Kispálival való kapcsolatát erősíti, másrészt a térség iparfejlesztési szempontjait szolgálja. A Településfejlesztési Operatív Program keretein belül egy nagy, két és fél milliárd forintos iparfejlesztési csomag tartalmazza a közlekedési fejlesztéseket. A mostani beruházással, valamint a tavaly átadott Barényi Béla úttal immár megvalósult az északi ipari park, a járműipari tesztpálya és a környék összeköttetése.

Az új úton Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. ügyvezetője, valamint Németh Gábor, Horváth Zsuzsanna, Balaicz Zoltán, Vigh László és dr. Vadvári Tibor egerszegi alpolgármester
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő felidézte, hogy ezen a szakaszon hónapokon át 170 ezer tonna követ szállítottak a tesztpálya építéséhez. A folyamatos megterhelés idővel tönkre tette az aszfaltot, ami alatt nem volt a mostanihoz hasonló 55 centiméteres tömör kavicságy, hanem jóval kevesebb. A kivitelezők felszedték a régi talajt és új kőréteget borítottak le az aszfaltozás előtt.

Kispáliban a közelmúltban avatták a településre bevezető szakaszt, most pedig teljessé vált a falu megközelíthetősége, folytatta Horváth Zsuzsanna, Kispáli polgármestere. A helyiek mellett Nagypáli és Nagykutas lakói közlekednek ezen a részen, naponta ingáznak a munkahelyekre, óvodákba és iskolákba. Több évtizedes közlekedési probléma oldódott most meg.

Németh Gábor, a térség önkormányzati képviselője végül hozzátette: a város északi peremkerületeinek ugyanúgy szüksége van a modern infrastruktúra, az útfejlesztésekre. A tervek szerint a környékbeliek néhány év múlva további felújításoknak örülhetnek a Kovács Károly Városépítő Programnak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában