bejelentés

2020.12.29. 11:39

Felújítják a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskolát

Mintegy 1,9 milliárd forintból újul meg a Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola.

Korosa Titanilla

A fejlesztést kedden délelőtt sajtótájékoztatón jelentették be, melyen részt vett dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth László polgármester, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, illetve a kivitelező Szabadics Zrt. részéről Szabadics Zoltán tulajdonos és Kovács Tamás, a cég igazgatóságának elnöke.

A nagy horderejű felújítás a tankerületi központ eddigi legnagyobb összegű projektje. A munkálatok során megvalósul a közösségi terek, a mindennapos testnevelés infrastrukturális eszközfeltételeinek, egyes művészeti ágak, a tehetséggondozás, a hátránykompenzációhoz szükséges termek és speciális eszközök fejlesztése. Megtörténik az épület homlokzatának teljes hőszigetelése, a tető vízszigetelése, az intézmény környezetében a csapadékelvezetés. Továbbá a tantermek, szaktantermek megújítására, kialakítására, illetve akadálymentesítésre és lift beépítésére is sor kerül..

Dr. Palkovics László a sajtótájékoztatón elmondta, hogy indokolt az iskolára fordított közel 1,9 milliárd forint támogatási összeg, hiszen nemcsak a városból, hanem a térség más településeiről is oktatnak itt diákokat. A fejlesztéssel hosszú távon biztosítja az intézmény a környék fejlődését. Emellett egy biztonsági felszereléssel ellátott iskolabuszt ajánlott fel a megyei tankerületi központnak a környékbeli gyerekek javára.

A sajtótájékoztatón sor került a kivitelezési szerződés aláírására. A munkaterületet január 4-én veszi át a kivitelező és kezdik meg a munkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában