Koronavírus Zalában

2020.12.16. 15:20

Enyhébb tünetekkel, karanténból koordinálja Keszthely ügyeit Nagy Bálint

Nagy Bálint polgármester <a href="https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirusos-lett-keszthely-polgarmestere-4758100/">is megfertőződött a Coviddal.</a> A tünetei enyhébbnek számítanak, most otthonról dolgozik, és például koordinálja a város adventi jótékonysági akcióját.

Péter B. Árpád

Nagy Bálint egy korábbi sajtótájékoztatón. A polgármester továbbra is az előírások betartására kéri a keszthelyieket

Fotó: ZH

Mint a városvezető lapunk érdeklődésére elárulta, annak érdekében, hogy a karantén idejére minél jobban elkülönüljön a kislányától és várandós feleségétől, a gyerekszobában alakította ki a főhadiszállását, és onnan intézi, telefonos vagy skype-os egyeztetések révén a város ügyeit.

– Tavasz óta kiemelten figyeltem arra, hogy akár a munkám során, akár itthon, a lehető legkisebb eséllyel kaphassam el, illetve adhassam át másnak a vírust – fogalmazott Nagy Bálint. – A hivatalban, a munkatársak körében kötelező volt a maszkviselés, és az önkormányzati intézményekben is megelőző intézkedéseket hoztunk. Orvosokkal beszélgetve tudom, nem lehet pontosan meghatározni, hogy az ember mikor, kitől kapja el a fertőzést, és bár mi betartottuk a szükséges előírásokat, de még ez sem jelent 100 százalékos védelmet, biztonságot.

Nagy Bálint egy korábbi sajtótájékoztatón. A polgármester továbbra is az előírások betartására kéri a keszthelyieket Fotó: ZH

A városvezető elrendelte a közvetlen környezetében dolgozó kollégái tesztelését, a hét elején elvégzett mintavétel mindenki esetében negatív eredményt hozott.

A polgármester hangsúlyozta, továbbra is arra kér mindenkit, tartsa be a járványügyi szabályokat, és ha valaki nem érzi jól magát, az ajánlásoknak megfelelően hívja fel háziorvosát, és próbálja a családon belüli elkülönítését megoldani.

Menő dolgozóasztal a gyerekszobában… Most ez a polgármester főhadiszállása
Fotó: ZH

Nagy Bálint azt mondta, sok teendőjük van ezekben a napokban, s kiemelten fontos, hogy segítsenek a rászorulóknak, időseknek. Például szociális tűzifát szállítanak házhoz, a Fidesz-KDNP frakció tagjai pedig egyhavi tiszteletdíjukat ajánlották fel, amiből 170 tartós élelmiszercsomagot vásároltak. Emlékeztetett, ezt néhai képviselőtársuk, dr. Ifi Ferenc is támogatta adományával.

Az élet nem állt meg. Skype-os megbeszélést tart Nagy Bálint és Vozár Péterné alpolgármester intézményvezetőkkel, itt Laczkó Jánossal és Kovács Attilával Fotó: ZH

– Új kezdeményezésként pedig meghirdettük, hogy karoljuk fel a főként egyedül élő nyugdíjas embereket – tette hozzá a polgármester. – Ezúttal nem szociális, rászorultsági alapon gyűjtünk adományokat, hanem azért, hogy örömet okozzunk karácsony idején azoknak, akik a járványhelyzet miatt nem lehetnek együtt családjukkal, gyermekeikkel, unokáikkal. Azt tűztük ki magunk elé célként, hogy járuljunk hozzá az ünnepi hangulathoz, és arra buzdítjuk a keszthelyieket, aki megteheti, állítson össze finomságokból álló élelmiszercsomagot, benne például mézzel, lekvárral, aszalt gyümölccsel, mézes kaláccsal.

Az adományokat a gyűjtőpontokon, egyebek mellett a Balaton Színház jegypénztárában lehet leadni, a jövő héten pedig eljuttatják az idősekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában